Måndag 19 Apr
Stockholm

"Sd förstör vuvuzelakonsert"

“Stoppa Sverigedemokraterna från att förstöra min vuvuzela-konsert på Celsiustorget den 16 september kl 10.30"
1 av 2
“Stoppa Sverigedemokraterna från att förstöra min vuvuzela-konsert på Celsiustorget den 16 september kl 10.30". Foto: Gero Breloer/ AP
Jimmie Åkesson var nöjd med mötet.
2 av 2
Jimmie Åkesson var nöjd med mötet. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Eller var det tvärtom? När sd-ledaren Jimmie Åkesson skulle hålla valtal i centrala Uppsala inleddes vuvuzelaprotesterna från folkmassan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När allmänheten fick höra att Jimmie Åkesson skulle hålla valtal på Celsiustorget i Uppsala, startades bland annat Facebookgruppen:

“Stoppa Sverigedemokraterna från att förstöra min vuvuzela-konsert på Celsiustorget den 16 september kl 10.30".

I samband med protesterna hade Polisen höjt beredskapen inför Jimmie Åkessons tal.

När sd-ledaren började tala - gick protesterna igång.

- Det är uppskattningsvis 150 personer som är här för att protestera. Folk skramlar med nycklar och skanderar "stoppa rasismen". Stundtals överröstas Jimmie Åkesson, rapporterar TV4:s Patrik Oksanen på telefon från Celsiustorget.

Polisen spärrade av Celsiustorget för att undvika konfrontation mellan sverigedemokrater och demonstranter. Flera demonstranter avvisades av polisen.

- Vi förde bort en handfull personer. Några skränade alltför mycket och en hade en vuvuzela med sig, berättar Christer Nordström vid Uppsalapolisen till TV4.

Men Jimmie Åkesson var nöjd och kunde tack vare polisen avsluta sitt tal.

- Åkesson sa att han var nöjd med mötet och polisens insats och att han nått ut med sitt budskap, säger Christer Nordström.

Kommentera
Kopiera länk
Dela