Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sd-kandidaten Christian Westling i nytt bråk

- 19/09/2010, 16:26 -
23-åring blev slagen med Sverigeflagga av tre sverigedemokrater på lördagsnatten i centrala Stockholm.
1 av 2

23-åring blev slagen med Sverigeflagga av tre sverigedemokrater på lördagsnatten i centrala Stockholm.

Rolf Höjer/Scanpix

2 av 2

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

En 23-åring blev natten till söndagen sprejad med röd färg och slagen i ansiktet av tre sverigedemokrater i centrala Stockholm. En av de inblandade är riksdagskandidaten Christian Westling.

Johan, 23, var på lördagskvällen ute på krogen med några kamrater och passerade Stureplan vid 01-tiden natten till söndagen. Där stötte han på några sverigedemokrater, bland annat riksdagskandidaten Christian Westling, som kampanjade och delade ut flygblad.

Johan medger att han gick till verbalt angrepp mot sverigedemokraterna men poängterar att han inte gjorde något våldsamt:

– Jag gick fram till dem och sa att jag tycker de är lögnare och rasister och att deras parti är skit, men jag gick aldrig till fysiskt angrepp. I förbifarten slet jag tag lite i en flagga som de hade varpå jag blev slagen i ansiktet med flagghuvudet av en av dem. En annan slog på mig, puttade och sparkade medan den tredje sprejade mig i ansiktet och på överkroppen med röd färg, säger Johan till Nyheter24 och fortsätter:

– Det hela hände inom loppet av några sekunder och allt var över på ungefär 15 sekunder och polisen kom dit väldigt snabbt och jag gjorde en polisanmälan på plats. Jag tycker det är allvarligt att offentliga representanter för ett parti beter sig så här, säger Johan till Nyheter24.

När Nyheter24 når Christian Westling bekräftar han att det varit bråk men förmedlar en annan version av händelseförloppet.

– Det var några fyllekillar som hoppade på oss när vi delade ut flygblad. De försökte fimpa i vår flagga, då försökte vi mota bort dem, då tog de flaggan och började slå oss, säger han till Nyheter24.

Han bekräftar också att en av de inblandade sprejat Johan i ansiktet.

– En av våra medlemmar använde en fullt laglig försvarssprej, säger Westling.

Han känner inte till att han ska ha polisanmälts med säger att han själv polisanmält den person som slog honom med flaggan. I övrigt menar han att folket på Stureplan överlag var positiva till sd:s sena flygbladskampanj.

– Många var positiva och sa att de skulle rösta på oss, säger Christian Westling till Nyheter24.

Nyheter24 har också pratat med sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist. Han menar att det som hänt är att "tre, fyra vänsterextremister hoppat på" sverigedemokraterna.

– En av dem försökte ta stryptag, då tog de fram försvarssprejen, säger Almqvist till Nyheter24.