Lördag 26 Nov
Stockholm

Rekordartat börsras i USA

Efter att representanthuset förkastat Bushs krispaket kom det största raset.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Dow Jones störtdök med sju procent, medan Nasdaq föll med 9,1 procent. När det gäller Dow Jones har industriindexet aldrig fallit så mycket någonsin räknat i punkter under en enskild handelsdag. Investerna befarar nu att hela stabiliteten i banksektorn kan vara hotad efter att storbanken Wachovia blev det senaste offret i den internationella finanskrisen.

– Rädslan därute har antagit monsterproportioner. Det är globalt och handlar inte längre bara om USA, säger Joe Saluzzi på Themis Trading i New Jersey som känner av oron bland de amerikanska aktiehandlarna.

Det stora raset beror på en ny oro som sprider ut sig bland investmentbankerna och finansinstituten. Representanthuset valde att säga nej till president George W Bushs finanspaket på 700 miljarder dollar som skulle rädda bank- och finanssektorn. Att två europeiska banker räddades med tvång, samt att amerikanska Federal Reserve fortsatte att pumpa in pengar på marknaderna för att minska risken för plötslig kreditbrist sägs också vara starka aledningar till kursfallen, skriver TT i ett telegram.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.