Möt Jack Werner - ny bloggare på Nyheter24

- 28/06/2011, 14:59 -

NYHETER24

Under aliaset Kwasbeb har Jack Werner gjort sig ett namn på internet. I dag börjar han blogga för Nyheter24 om, just det, internet.

Välkommen hit, Jack! Hur känns det?

– Tack! Det känns väldigt roligt, framförallt eftersom det fungerar som en bekräftelse på att det finns några där ute som faktiskt är intresserade av allt nörderi jag pysslar med.

Vad kommer du att bjuda på i din blogg?

– Nätets alla berättelser, kan man säga. Vad jag nischat mig på att skriva om är den enorma värld av händelser, karaktärer och legender som dagligen utspelar sig på nätet. Svensk media har fastnat väldigt hårt i att internet betyder Facebook och möjligen Twitter, och jag har länge varit frustrerad över att den fantastiska nätkultur som odlas ständigt glöms bort. När jag skrev om Kimmo Alm, svensken som hela 4chan hatar reagerade alla med ”Va? Hur har vi missat honom?”. Den kunskapsluckan vill jag fylla.

Internet är du en fena på, eller hur?

– Fena och fena. Jag är djupt intresserad av den värld som finns där, och har ju växt upp med aningen att det finns så mycket mer att se än man vid första anblicken förstår. Jag är nog lika mycket fena på internet som många andra i min generation. Möjligen skiljer vi oss åt genom att jag bestämt mig för att snacka om det 24/7. Mina generationskamrater kanske håller sig sysselsatta med nån sorts liv eller så, men sån skit har jag aldrig brytt mig om.

Vad gör du, förutom att blogga hos oss?

– Jag är fortfarande webbredaktör för hemsidan Lista.se, om än i mindre utsträckning än vad jag var förr. Dessutom är jag halvtidssysselsatt med webbyrån Bloggbyrån, uppstartad av kompetensmonstrena Mats Lindborg och Jennifer Bark och hjälper till med kreativt arbete och insäljning av idéer och sånt där. Sen är jag byggd som så att jag alltid vill göra allt som är roligt, varför det bergis finns tusen andra saker jag glömt att jag fortfarande är engagerad i.

Hos vilken IT-jätte ser vi dig om tio år?

– Väldigt bra fråga! Fanboynerven i ryggmärgen vill att jag ska svara Apple, men jag vet åt andra sidan inte vad sjutton jag skulle där och göra utom möjligen att försöka stjäla ashäftigt kontorsmaterial. Att jobba åt Facebook vore nog också nice, men jag har hört att man måste adoptera bort sin själ då, så jag tror inte det heller är ett alternativ. Förmodligen blir det väl åt IT-jätten Jack Werner då. Med den här takten av nätkonsumtion och begränsad motion lär jag nämligen vara en riktig jätte om tio år…

Till sist, vem skulle du vilja ta en öl med i kväll?

– Min flickvän, som är i USA nu. Alternativt Carl Sagan, världens häftigaste människa någonsin. Men eftersom jag av en serie lustiga slumpar ska sitta och twittra från scenen på Allsång på Skansens premiäravsnitt så lär det bli en ganska ölfattig afton över huvud taget.

Läs Jacks blogg HÄR!