Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

20-åriga Anna spårlöst försvunnen

- 08/09/2011, 08:46 -
Anna Stenberg försvann från sitt hem i Uppsala den 24 augusti. Dagar efter försvinnandet ska hon ha setts i Finland tillsammans med hennes jämnåriga pojkvän.
1 av 2

Anna Stenberg försvann från sitt hem i Uppsala den 24 augusti. Dagar efter försvinnandet ska hon ha setts i Finland tillsammans med hennes jämnåriga pojkvän.

Privat

Gruppen - Anna Stenberg Försvunnen - har i skrivande stund cirka 1 000 medlemmar på Facebook.
2 av 2

Gruppen - Anna Stenberg Försvunnen - har i skrivande stund cirka 1 000 medlemmar på Facebook.

Privat

Anna Stenberg sågs senast den 24 augusti. Sedan dess är hon spårlöst borta.

UPPSALA. I två veckor har 20-åriga Anna Stenberg nu varit försvunnen.

Senast någon såg henne i Sverige var den 24 augusti då hon lämnade hemmet och begav sig ner mot stan. Nu vädjar Annas mamma till allmänheten att höra av sig till polisen om någon har gjort några iakttagelser.

– Hon fick ett sms från sin pojkvän och sedan stack hon iväg när vi minst anade det. Hade jag vetat det hade jag stoppat henne, säger mamma Kerstin Rudqvist Stenberg, till Nyheter24.

Anna har varit tillsammans med sin jämnårige kille sedan i somras. Kerstin beskriver sin dotter som lättpåverkad och att hon tror att de två är tillsammans, då pojkvännen också är försvunnen.

En av anledningarna är att Anna aldrig skulle klara sig själv, menar hennes mamma.

Polisen har efter försvinnandet också gjort en internationell efterlysning. Detta beror på att Anna och hennes kille uppges ha besökt pojkvännens släktingar i Åbo i Finland bara dagar efter försvinnandet. Catarina Bowall är utredare på polisen och arbetar intensivt med att hitta 20-åriga Anna.

– Jag pratade med pojkvännens föräldrar i går och han ska ha ansökt om att få hem ett Mastercard eller Visa. Så de kan vara så att de är i Stockholm, säger Catarina Bowall, till Nyheter24.

När Kerstin fick reda på att de har setts i Finland skickade hon genast ett sms till Annas mobil.

– Jag fick reda på det i dag. Jag har även fått sms från hennes mobil under tiden, men jag tror inte att det är från henne. Hon kör inte med stora bokstäver och punkter och allt det känslomässiga är borta.

Och när Kerstin på onsdagen inte fick svar på smset: "Jag tänker låta Anna vara i fred, bara du hör av dig så jag får höra din röst", visste Kerstin att det inte är Anna som numera har hennes telefon.

– Hon är känslomässig och skulle reagera på det.

För Annas mamma är det ovissheten som är knäckande. Hon är orkeslös, kan inte sova eller äta ordentligt och vaknar minst femton gånger per natt.

– Man ska inte fråga hur jag mår. Det är ingen bra idé. Det blir mycket tårar då. Jag är så fokuserad på det här att jag inte orkar göra något annat.

Har du sett 20-åriga Anna Stenberg? Kontakta polisen på 114 14.