McCain-Obama i ekonomiskt gräl

Obama kallade konkurrentens politik en kopia av George Bushs.


– I grunden är USA:s ekonomi stark, trots bankkris och härdsmälta på börsen, sade presidentkandidaten John McCain på måndag.

– Vilken ekonomi? frågade Barack Obama och kallade konkurrentens politik en kopia av George Bushs.

Republikanen McCain medgav att tumultet på finansmarknaderna och Wall Street skrämt människorna men hävdade att villkoren för USA:s ekonomi ändå är sunda. Samtidigt lovade han att "städa upp på Wall Street" - regelverket måste moderniseras.

– Jag lovar att vi aldrig försätter USA i den här situationen igen.

När han senare i Orlando måste svara på vad han menade med att ekonomin i grunden är stark så förklarade han att landets arbetare bidragit till att USA:s ekonomi blivit ett internationellt kraftverk.

Våra arbetare är de mest uppfinningsrika, hårdast arbetande, bäst utbildade, mest produktiva och konkurrenskraftiga i världen.

Men demokraternas kandidat Obama underkände McCains ekonomiska strategi. Han beskrev den som otillräcklig och sade att den inte skiljer sig från den politik som president George Bush för. "Idén har varit att ge mer till de rika i hopp om att något ska sippra ner till alla andra".

– Var är mer grundläggande än att hitta ett arbete som kan betala räkningarna och försörja en familj?

– Vad är mer grundläggande än att veta att dina besparingar är säkra och att du har tak över huvudet när dagen är slut?

Också Obama lovade översyn av reglerna för Wall Street. Han sade att det är nödvändigt att reparera det skadade förtroendet för finansmarknaderna, skriver Reuters.

– Jag anser att vi måste handla snabbt, sade Obama som lade fram en reformplan i mars för finansmarknaderna.Skakar om

McCains partner, vicepresidentkandidaten Sarah Palin, gav de styrande i Washington skulden för händelserna på Wall Street.

– Washington har sovit vid strömbrytaren och varit ineffektivt medan Wall Streets ledning inte styrt ansvarsfullt.

John McCain och jag ska göra slut på misskötseln och övergreppen i Washington och på Wall Street vilket resulterat i denna finanskris. Med din röst reser vi till Washington för att skaka om saker och ting.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

1 timme sedan
Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

1 timme sedan
Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.