Här är Googles galna glasögon

Mejl, kartor och nätsökningar precis framför dina ögon kan bli verklighet.


Andra möjliga uppfinningar

New York Times avslöjade att det finns en lista hos Google med 100 "sikta mot stjärnorna"-idéer på uppfinningar som de sedan försöker utveckla. Det handlar till exempel om följande:

- Kylskåp som beställer matvaror när de börjar ta slut

- Tallrik som postar din middag på sociala medier

- Robot som går till jobbet i stället för dig

- Hiss ut i rymden

Glöm laptopen och allt vad iPhone och Android heter. Snart kan du ha hela världen i ett par glasögon.

Googles nya uppfinning ska ha sökmotor, kartor, GPS och mejl som funktioner - bland mycket annat. Som om det inte redan var tillräckligt många som gick runt på gatan och pratade med sig själva ska glasögonen dessutom vara helt och hållet röststyrda.

Vill ha input

Projektet, som kallas Project Glass, presenterades givetvis på Google+.

"Vi delar med oss av den här informationen nu för att starta en konversation och lära oss av er viktiga input", skriver teamet bakom glasögonen.

De ska innehålla alla funktioner som en vanlig smartphone och även om det ännu inte finns något lanseringsdatum visar den video som sprids på Youtube att man redan kommit mycket långt med tekniken.

Hemlighetsfullt team jobbar med sci-fi-projekten

Enligt CNN är dock projektet långt ifrån klart och det är därför man ber om allmänhetens hjälp med idéer. Teamet bakom ska dock redan ha jobbat med uppfinningen i två år.

I november avslöjade New York Times att Google har ett hemlighetsfullt team som går under namnet Google X som jobbar med science fiction-liknande teknik.

Se videon med Google-glasögonen här:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!