Bilkrisgrupp anlitar konkursadvokat

- 14/03/2009, 06:41 -

Obamas krisgrupp anlitar konkursadvokat för rekonstruktion av bilindustrin.

President Barack Obamas krisgrupp för bilindustrin har anlitat en konkursadvokat för att få råd om vilka alternativ den har.

Gruppen har anlitat Matthew Feldman, från avdelningen för omorganisation och rekonstruktion vid advokatfirman Willkie Farr & Gallagher i New York, uppgav firman i ett pressmeddelande på fredagen.

Feldman kommer att ge finansminister Timothy Geithner och Obamas ekonomiska chefsrådgivare Lawrence Summers råd om omorganisationsansträngningar hos biltillverkarna och leverantörerna.

Han kommer att lämna advokatfirman i slutet av mars för att tillträda sin befattning i Washington, enligt Willkie.

Finansdepartementet bekräftar att Feldman anlitats och tillägger att det inte kommer att ändra krisgruppens sätt att angripa rekonstruktionen av bilindustrin. Han kommer att hjälpa till att analysera möjligheterna för rekonstruktion tillsammans med resten av gruppen.

Medlemmar i gruppen besökte tidigare i veckan Chryslers och GM:s fabriker i Detroitområdet för att diskutera ny teknologi och träffa företagens chefer.

Gruppen måste, innan tidsfristen löper ut den 31 mars, avgöra om GM och Chrysler kan stå på egna ben eller om de behöver ytterligare stöd. De två företagen fick i december stöd med 17,4 miljarder dollar, motsvarande 150 miljarder kronor, och har begärt ytterligare 22 miljarder dollar.

Skrivet av: