Superbilen Lamborghini reas ut

Lyxbilsbubblan håller på att spricka.


Finanskrisen rår inte på lyxkonsumtionen skrev vi i förra veckan. En ny undersökning visade nämligen att de mest exklusiva varorna, såsom lyxbilar och klockor i 180 000 kronorsklassen, säljs i samma omfattning som tidigare.

Möjligen stämmer det. I så fall har flera av världens rikaste människor tappat smaken för sina Lamborghini Reventon - samtidigt. Eller är det så att lågkonjunkturen slutligen nått fram även till de mest förmögna.

I vilket fall som helst rapporterar Piston Heads att totalt sju stycken av Lamborghinis senaste sportbilsmodell Reventon finns att köpa på James Lists lyxauktionssajt.

Bilen har endast tillverkats i 20 exemplar och säljarna kommer från Tyskland, Dubai och USA. När modell Reventon började säljas under 2007 hade den ett nypris på ungefär 11 miljoner kronor men i höstas såldes en på auktion för cirka 28 miljoner.

Sedan dess har priset gjort en djupdykning. På James list försöker säljarna göra sig av med bilen för bara 15 miljoner. Biltidningen Piston heads tolkar det som att man börjar skymta slutet på lyxbilsbubblan.

Hör Lamborghinis vd Stephan Winkelmann berätta om Reventon

Alla har råd att lyssna till en Reventon

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.