Superbilen Lamborghini reas ut

- 15/03/2009, 21:53 -

Lyxbilsbubblan håller på att spricka.

Finanskrisen rår inte på lyxkonsumtionen skrev vi i förra veckan. En ny undersökning visade nämligen att de mest exklusiva varorna, såsom lyxbilar och klockor i 180 000 kronorsklassen, säljs i samma omfattning som tidigare.

Möjligen stämmer det. I så fall har flera av världens rikaste människor tappat smaken för sina Lamborghini Reventon - samtidigt. Eller är det så att lågkonjunkturen slutligen nått fram även till de mest förmögna.

I vilket fall som helst rapporterar Piston Heads att totalt sju stycken av Lamborghinis senaste sportbilsmodell Reventon finns att köpa på James Lists lyxauktionssajt.

Bilen har endast tillverkats i 20 exemplar och säljarna kommer från Tyskland, Dubai och USA. När modell Reventon började säljas under 2007 hade den ett nypris på ungefär 11 miljoner kronor men i höstas såldes en på auktion för cirka 28 miljoner.

Sedan dess har priset gjort en djupdykning. På James list försöker säljarna göra sig av med bilen för bara 15 miljoner. Biltidningen Piston heads tolkar det som att man börjar skymta slutet på lyxbilsbubblan.

Hör Lamborghinis vd Stephan Winkelmann berätta om Reventon

Alla har råd att lyssna till en Reventon

Skrivet av: