Senaste en man dödades av ett kattdjur i Sverige var för 20-25 år sedan på Kolmården, hävdar Jonas Wahlström.
1 av 4
Senaste en man dödades av ett kattdjur i Sverige var för 20-25 år sedan på Kolmården, hävdar Jonas Wahlström. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Här anländer polisen till Köpenhamns zoo.
2 av 4
Här anländer polisen till Köpenhamns zoo. - Foto: Faksimil Ekstrabladet
En ung man har hittats död hos tigrarna i Köpenhamn - han är ännu inte identifierad.
3 av 4
En ung man har hittats död hos tigrarna i Köpenhamn - han är ännu inte identifierad. - Foto: Getty Images
Det är ännu oklart omden unge mannen gått in i inhägnaden eller om han hamnat där av en olyckshändelse. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
4 av 4
Det är ännu oklart omden unge mannen gått in i inhägnaden eller om han hamnat där av en olyckshändelse. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. - Foto: Getty Images

Skansen-Jonas: "Inte ens personalen går in till tigrarna"

På onsdagsmorgonen dödades en ung man av tigrar på Köpenhamns zoo. Djurexperten Jonas Wahlström: "Det går inte att förhindra".


Detta har hänt

07.30 fick polisen i Köpenhamn larm om att en ung man dött i tigrarnas hägn på Köpenhamns zoo. Mannen är ännu ej identifierad och det finns flera olika teorier kring vad som hänt. Dansk polis misstänker dock inget brott i nuläget och menar att det är möjligt att det handlar om ett självmord.

Läs mer om händelsen och se ett videoklipp på tigrarna HÄR.

KÖPENHAMN. En ung man hittades på onsdagsmorgonen dödad inne hos tigrarna på Köpenhamns zoo. Enligt polisen har mannen troligtvis hoppat eller ramlat ner till tigrarna från ett staket han klättrat upp på. Djurexperten Jonas Wahlström är inte förvånad över att mannen blev dödad.

–  Det är inte så konstigt alls. Inte ens personalen går in till tigrarna. Man gör det bara inte, en del djur är helt enkelt för farliga, säger Wahlström till Nyheter24.

"Det går inte att förhindra"

Det är ännu oklart om mannen gått in i inhägnaden eller om han hamnat där av en olyckshändelse. Wahlström menar att det är omöjligt för djurparkerna att stoppa människor som klättrar upp på staket eller vill ta sig in till djuren.

– Det går bara inte. Det ska till enorma staket för att förhindra folk från att ta sig in. Man får utgå från att folk inte gör det.

Känner du till några andra händelser där människor blivit dödade av tigrar på zoo?

– Jag vet att det hänt två gånger i USA. Bägge gångerna var det rena olyckshändelser. En djurvårdare hade glömt att stänga in tigrarna på rätt sätt, säger Wahlström, och fortsätter:

– Vi har haft en liknande händelse i Sverige för 20-25 år sedan. Då var det en man som gick ur bilen i safariparken på Kolmården och blev ihjälbiten av lejon.

Är det ofrånkomligt att tigrarna attackerar en om man går in till dem?

– Inte ofrånkomligt, men det är förstås en stor risk. Stora kattdjur som vill döda går på strupen och då går det fort.

/
/
/
/
Zoo
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Kidnappad flicka befriad efter tio år

En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

1 timme sedan
Högsta domstolen i Maldiverna i Indiska oceanen har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Polisen i Östersund rapporterar om fylleri / lob

1 timme sedan
"Centrum, berusad kvinna omhändertagen", skriver polisen på sin hemsida.