Varför är den här tjejen på innelistan?
1 av 6
Varför är den här tjejen på innelistan? - Foto: Faksimil KHOU.com
Kjell Persson.
2 av 6
Kjell Persson. - Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Efterlyst kan ha hjälpt polisen att hitta tjuven.
3 av 6
Efterlyst kan ha hjälpt polisen att hitta tjuven. - Foto: Foto: Efterlyst
Iphone 5 presenterades i veckan.
4 av 6
Iphone 5 presenterades i veckan. - Foto: Eric Risberg/Scanpix/AP
Gabriella, det räcker nu.
5 av 6
Gabriella, det räcker nu. - Foto: Privat
Delfinkalvarna på Kolmården.
6 av 6
Delfinkalvarna på Kolmården. - Foto: Foto: Sunna Edberg/Kolmarden

Veckans inne- och utelista

VECKA 37: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 37:

INNE

1. Kjell Persson

Det finns många värda att hylla i historien om Martin Schibbye och Johan Persson. Men jag fastnar ändå för Johans pappa Kjell som lyckats vara balanserad, bestämd och saklig under hela tiden - trots att han uppenbarligen velat säga vad han egentligen tycker om allt. Utan Kjell Perssons agerande skulle kanske inte journalisterna ha fått möta hundratals kollegor på ABF-huset på fredagen.

2. Annie Lööf

Med en oväntad hashtag och ett ämne som berörde många lyckades näringsministern starta ett trendande ämne på Twitter. Det är verkligen inte fy skam.

3. Efterlyst

Vissa veckor visar TV3-programmet verkligen att det fyller en viktig funktion. Så är det i fallet med Johnny som lämnades att dö av en tjuv. Nu säger polisen att de har flera intressanta namn att undersöka. Förra veckan häktades dessutom en misstänkt för ett mord de tagit upp flera gånger. Nu är det enda som finns kvar att göra att rensa sina kommentarsfält och facebooksidor från rasistkommentarer.

4. Delfiner

Först våldför sig en på en dykare, sen kommer det gulliga delfinkalvar. Det kanske är tur att de båda händelserna inte hänger ihop på något sätt, men vi kan ändå konstatera att det varit en riktigt bra delfinvecka.

5. Elizabeth Anette Robinson

Det finns nog få 13-åringar som visat sådan hängivenhet som Elizabeth. Att köra bil 120 mil fast hon verkligen inte får bara för att träffa en tolvårig chattdejt är ändå romantiskt på något sätt. Och därför inne.

UTE

1. iPhone 5

Gäspar fortfarande efter Apples presentation. Hajpen överträffade verkligen det som sedan kommer att komma ut. Okej, den är en förbättring gentemot iPhone 4S, men ändå en parentes. DN:s fantastiska artikel om "ajsmartisen" var ett ljus i mörkret - men inte ens det fick man ha kvar.

2. Fallet Gabriella Gardell

Storyn bara ändras och ändras och ändras. Och det blir allt svårare att bry sig. Förresten, vilken 25-åring har kontantkort år 2012?

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

1 timme sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

1 timme sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

1 timme sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

1 timme sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.