Lasse Kronér - mer liggbar än Ola Rapace.
1 av 5
Lasse Kronér - mer liggbar än Ola Rapace. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Iphone 5 är en succé trots allt.
2 av 5
Iphone 5 är en succé trots allt. - Foto: Ap
Sverigedemokraterna på innelistan.
3 av 5
Sverigedemokraterna på innelistan. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Sprider CIA "chem trails" över Sverige?
4 av 5
Sprider CIA "chem trails" över Sverige? - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Svikna av regeringen och Socialdemokraterna.
5 av 5
Svikna av regeringen och Socialdemokraterna. - Foto: SCANPIX / Montage

Veckans inne- och utelista

VECKA 38: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 38:

INNE

1. iPhone 5

Den var ute häromveckan men vare sig vi vill eller inte så är iPhone 5 inne just nu. Oavsett om du köar utanför närmaste butik eller om du är ficktjuv.

2. Sonja Fjärdbo Dahle

Bakom flickan som ville begrava folk levande om hon blev osynlig fanns en gripande historia om mobbning och en 10-åring som tyckte livet var allmänt jobbigt. Sonja förtjänar ett tack för att hon trädde fram och berättade om den senaste tidens Facebook-succé.

3. Hjältegrisen

Glöm Babe, det här är en verklig supergris. Den virala succén är redan ett faktum.

4. Lasse Kronér

Svenska kvinnor vill hellre vänstra med honom än med Ola Rapace. Och man måste ändå unna Kronér lite framgång. Han verkar i alla fall sjukt trevlig om man ska tro de som intervjuat honom.

5. Sverigedemokraterna

Fler och fler av de som gjort de största övertrampen inom Sverigedemokraterna utesluts nu - och ytterligare tre kan vara på väg att få lämna partiet. Det är bra, även om det ännu finns fler som borde bli föremål för uteslutningsärenden.

UTE

1. Pernilla Hagberg

Har någon varit mer hopplöst ute? Som om det inte vore nog med "chem trails" verkar denna miljöpartist tro på den ena konstiga teorin efter den andra.

2. Signalspaning

FRA-shoppen har öppnat igen och det är nog fler än piratpartister, enstaka folkpartister och borgerliga ungdomsförbund som är upprörda över sveket.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dansk flygplats evakueras efter bombhot

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.