Jonas Olsson tog ställning.
1 av 7
Jonas Olsson tog ställning. - Foto: Tom Hevezi
Snippgympatjejerna.
2 av 7
Snippgympatjejerna. - Foto: Foto: Privat
Politikernas motioner har lett till flera nyheter i veckan som gått.
3 av 7
Politikernas motioner har lett till flera nyheter i veckan som gått. - Foto: Riksdagen / SCANPIX
Krutgummor!
4 av 7
Krutgummor! - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Greenpeaces "stresstest".
5 av 7
Greenpeaces "stresstest". - Foto: Greenpeace
Bosse Hanssons "svarting"-uttalande upprörde i veckan.
6 av 7
Bosse Hanssons "svarting"-uttalande upprörde i veckan. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Alliansledarna på Espresso House.
7 av 7
Alliansledarna på Espresso House. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 41: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 41:

INNE

1. Jonas Olsson

På 140 tecken sammanfattade landslagsbacken hur det är att vara ett lag - både inom fotbollen och i samhället: "5,7% svenska väljare hade haft det jobbigt i vårt omklädningsrum igår - 11 olika nationaliteter i startelvan. Bästa lagkänslan!".

2. Snippgympa

Nina Klose och Linda Ringblom vill uppmana alla kvinnor att göra sina knipövningar för att undvika exempelvis inkontinensbesvär i framtiden. Ett beundransvärt jobb lägger de ner, men framför allt är det sättet i de gör det på via Twitter som är det som är inne.

3. Motionsfloden

Snart är en underbar vecka av det ena konstiga förslaget efter det andra över. Sluta aldrig motionera om era riktiga hjärtefrågor, kära riksdagsledamöter. På lördagen listar vi de roligaste.

4. Krutgummor

Lite hederligt civilkurage är väl alltid skoj, men när det visas upp av två 70-åriga damer - på en Finlandsfärja - är det nästan magiskt. Fram för fler krutgummor!

5. #Stresstest

Greenpeaceaktivisterna visade hur dålig säkerheten är på svenska kärnkraftverk, oavsett vad kritikerna tycker eller hur mycket verken hånar.  Kanske kan detta leda till något positivt, det vill säga diskussion om hur man ska förbättra säkerheten.

UTE

1. "Svarting"

Det spelar ingen roll vad ni sa på 40-talet när ni växte upp. Bosse Hanssons uttalanden om "inte en till svarting" i AIK var rasistiskt, även om det inte gör honom till rasist.

2. Espresso House

Först nämndes de som ett positivt exempel på en ungdomsarbetsgivare av utbildningsminister Jan Björklund (FP). Sedan avslöjades det ena usla arbetsvillkoret efter det andra  Veckan gick från omnämning i partiledardebatten till det största exemplet på en fallerad arbetsmarknad.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!