Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans inne- och utelista

- 12/10/2012, 15:54
Jonas Olsson tog ställning.
1 av 7

Jonas Olsson tog ställning.

Tom Hevezi

Snippgympatjejerna.
2 av 7

Snippgympatjejerna.

Foto: Privat

Politikernas motioner har lett till flera nyheter i veckan som gått.
3 av 7

Politikernas motioner har lett till flera nyheter i veckan som gått.

Riksdagen / SCANPIX

Krutgummor!
4 av 7

Krutgummor!

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Greenpeaces "stresstest".
5 av 7

Greenpeaces "stresstest".

Greenpeace

Bosse Hanssons "svarting"-uttalande upprörde i veckan.
6 av 7

Bosse Hanssons "svarting"-uttalande upprörde i veckan.

ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Alliansledarna på Espresso House.
7 av 7

Alliansledarna på Espresso House.

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

VECKA 41: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 41:

INNE

1. Jonas Olsson

På 140 tecken sammanfattade landslagsbacken hur det är att vara ett lag - både inom fotbollen och i samhället: "5,7% svenska väljare hade haft det jobbigt i vårt omklädningsrum igår - 11 olika nationaliteter i startelvan. Bästa lagkänslan!".

2. Snippgympa

Nina Klose och Linda Ringblom vill uppmana alla kvinnor att göra sina knipövningar för att undvika exempelvis inkontinensbesvär i framtiden. Ett beundransvärt jobb lägger de ner, men framför allt är det sättet i de gör det på via Twitter som är det som är inne.

3. Motionsfloden

Snart är en underbar vecka av det ena konstiga förslaget efter det andra över. Sluta aldrig motionera om era riktiga hjärtefrågor, kära riksdagsledamöter. På lördagen listar vi de roligaste.

4. Krutgummor

Lite hederligt civilkurage är väl alltid skoj, men när det visas upp av två 70-åriga damer - på en Finlandsfärja - är det nästan magiskt. Fram för fler krutgummor!

5. #Stresstest

Greenpeaceaktivisterna visade hur dålig säkerheten är på svenska kärnkraftverk, oavsett vad kritikerna tycker eller hur mycket verken hånar.  Kanske kan detta leda till något positivt, det vill säga diskussion om hur man ska förbättra säkerheten.

UTE

1. "Svarting"

Det spelar ingen roll vad ni sa på 40-talet när ni växte upp. Bosse Hanssons uttalanden om "inte en till svarting" i AIK var rasistiskt, även om det inte gör honom till rasist.

2. Espresso House

Först nämndes de som ett positivt exempel på en ungdomsarbetsgivare av utbildningsminister Jan Björklund (FP). Sedan avslöjades det ena usla arbetsvillkoret efter det andra  Veckan gick från omnämning i partiledardebatten till det största exemplet på en fallerad arbetsmarknad.