Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 7
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: Privat / SCANPIX / Faksimil
Beckham blev klar för Paris Saint-Germain.
2 av 7
Beckham blev klar för Paris Saint-Germain. - Foto: Michel Euler / AP / SCANPIX
Maria Arnholm, jämställdhetsminister.
3 av 7
Maria Arnholm, jämställdhetsminister. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Antigua.
4 av 7
Antigua. - Foto: AP
Andreas Tuveheim auktionerade ut sig själv.
5 av 7
Andreas Tuveheim auktionerade ut sig själv. - Foto: Andreas
17-årige Simon efterlystes felaktigt.
6 av 7
17-årige Simon efterlystes felaktigt.
15-årige Jadin Bell hängde sig själv efter år av mobbning på grund av hans sexualitet.
7 av 7
15-årige Jadin Bell hängde sig själv efter år av mobbning på grund av hans sexualitet. - Foto: Faksimil / Privat

Veckans inne- och utelista

VECKA 5: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 5:

INNE

1. Nyheter24

Ibland får man faktiskt ge sig själv lite beröm. Den här veckan kom siffrorna som visar att Nyheter24 fullständigt krossade besöksrekordet förra veckan. 808 000 unika besökare. Tack alla gamla och nya läsare för att ni uppskattar det vi gör.

2. David Beckham

Hela Paris har Becksfeber. Zlatan kommer att få många fina frisparkar och hörnor att nicka in och tröjförsäljningen lär slå alla rekord. Samtidigt skänker Beckham hela sin lön till välgörenhet - och säger att han aldrig kan spela i Premier League igen om det inte är i Manchester United-tröjan. Det behövs fler fotbollsstjärnor som honom.

3. Maria Arnholm

Den nya jämställdhetsministern kallar sig feminist, tänker använda hen och vill utrota löneskillnaderna mellan män och kvinnor. Bra, nu återstår bara att få med sig resten av regeringen.

4. Antigua

Det är något underbart med historier om Davids seger över Goliat. Nu är det den lilla önationen som vunnit ett upphovsrättskrig mot självaste USA. Förhoppningsvis blir de i alla fall inte bombade som följd.

5. Andreas Tuveheim

Denna man säljer sig själv på auktionssajten Tradera och kan göra vilket jobb som helst - från fotpall till meteorolog. Men det är inte det som är inne, utan Tuveheims briljanta samtidssatir när han svarar på frågor om sin kupp.

UTE

1. Fejkad efterlysning

17-årige Simon efterlystes på cirka 20 000 personers Facebookflöden - helt felaktigt. Han satt hemma och pluggade. Några mobbare hade sjunkit lägre än någon annan tidigare gjort och bland annat oroat flera släktingar.

2. Homofobi

Denna obegripliga inställning om att människor skulle vara mindre värda beroende på vem man älskar tar sig flera uttryck. Vare sig det leder till en 15-årings självmord eller till att en hund (!) nästan avlivas är homofobi förkastligt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!