Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 6
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: SCANPIX / Faksimil Youtube / Montage
Khemiris text har delats över 145 000 gånger och det bara ökar.
2 av 6
Khemiris text har delats över 145 000 gånger och det bara ökar. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Beatrice Ask fick mängder av hälsningar under taggen #BästaBeatrice.
3 av 6
Beatrice Ask fick mängder av hälsningar under taggen #BästaBeatrice.
Patrik Ehn kommer att uteslutas ur Sverigedemokraterna på måndagens partistyrelsemöte.
4 av 6
Patrik Ehn kommer att uteslutas ur Sverigedemokraterna på måndagens partistyrelsemöte. - Foto: Scanpix
Håkan Hellström är tillbaka.
5 av 6
Håkan Hellström är tillbaka. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX
En ilsken Bieber rusade ut från bilen mot fotograferna.
6 av 6
En ilsken Bieber rusade ut från bilen mot fotograferna.

Veckans inne- och utelista

VECKA 11: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 11:

INNE

1. Jonas Hassen Khemiri

Nej, det finns ingen annan som kan hamna högst upp på den här listan efter denna vecka. 145 000 delningar på Facebook är inte bara imponerande - det är glädjande. Ännu fler borde läsa hans text.

2. #BästaBeatrice

I takt med att justitieministern själv kallade Khemiris text "tänkvärd" och sa att hon visste allt om rasism då hon bott med svarta (?) i Chicago, skapades något viktigt på Twitter. Taggen är fortsatt bland de mest aktiva och innehåller en hel del måsteläsning för den som inte tror att rasism är ett problem i Sverige.

3. Internstrider

Patrik Ehn, en av de tyngsta pjäserna i den nationalistiska falangen inom Sverigedemokraterna, kommer att uteslutas. De interna striderna har redan blossat upp i partiet och det lär fortsätta. Det här är bara början på en större utrensning.

4. Håkan Hellström

Först lät det snott, gjort och halvdant. Men efter några lyssningar är det bara att inse att det är skönt att Håkan är tillbaka. Hans singel "Det kommer aldrig va över för mig" ger löften om mer. Tänk vad mycket fattigare vi varit om han aldrig gett ut det där förlösande första albumet.

5. Facebookmamman

Hon misstänkte att dottern hade en pedofil efter sig. Då gick hon själv in och lurade honom in i fällan. Tack vare en finurlig och nätkunnig mamma kunde en potentiellt farlig pedofil gripas. Tänk om fler föräldrar hade samma koll.

UTE

1. Mobbningen och hoten ingen ser

Historien om 13-åringen i Kumla som ställde sig framför tåget får något att vrida till sig inombords. Nu har en betydligt äldre man gripits för de sexuella ofredanden och hoten som kan ha legat bakom det misstänkta självmordet. Men mobbningen och hatet flickan fick motta är även det fullkomligt vidrigt. Det här måste ut i ljuset oftare.

2. Justin Bieber

Nu har alla flickors idol passat på att hota en (förvisso otrevlig) paparazzi efter att han försökt knuffat bort fotografen. Sedan ställde Bieber in en spelning i Portugal av ännu okänd anledning. Kan det vara början till slutet på karriären vi ser? Man kan ju alltid hoppas.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!