Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 5
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: SCANPIX / Press / Faksimil / Västra Götalands region
Det blev ingen ny karriär. Tommy Nilsson gjorde en PR-kupp.
2 av 5
Det blev ingen ny karriär. Tommy Nilsson gjorde en PR-kupp. - Foto: Press
Patrik Ehn uteslöts på måndagens partistyrelsemöte.
3 av 5
Patrik Ehn uteslöts på måndagens partistyrelsemöte. - Foto: Scanpix
Nu ska Axfood ge lasagne till de hemlösa.
4 av 5
Nu ska Axfood ge lasagne till de hemlösa.
Fredrik Reinfeldt och Tobias Billström.
5 av 5
Fredrik Reinfeldt och Tobias Billström. - Foto: SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 12: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 12:

INNE

1. Black

Undertecknad har funderat och funderat, men till slut kommit fram till att Tommy Nilssons "Black"-kampanj med Marabou faktiskt var helt genialisk. De fick medierna att gå i varenda fälla som finns i boken. Om Nilssons kommande skiva blir en succé är dock mer tveksamt.

2. Uteslutningar

Patrik Ehn och elva andra personer fick lämna Sverigedemokraterna efter måndagens extrainsatta möte. Med tanke på nyheterna som följde i veckan kanske det blir fler inom kort. Vilka ska fylla alla tomma stolar?

3. Ken Casey

"Nazis are not fucking welcome at a Dropkick Murphys show" blev bevingade ord den här veckan. Skönt med artister och band som kan stå upp för någonting på riktigt.

4. Axfood

Äntligen gjorde något företag rätt i hela hästköttshärvan. Axfood skänker maten de inte kan sälja (eftersom den är felmärkt) till hemlösa. När följer resterande företag efter?

5. Biting Elbows

Säga vad man vill om ultravåldet - men det här ryska trashbandets musikvideo till låten "Bad motherfucker" är briljant gjord. Som ett bättre tevespel.

UTE

1. CNN

Hela historien kring fallet med våldtäkten i Steubenville har så många fel att det är svårt att greppa. Men CNN:s rapportering kring fallet är bland det värsta som gått att se i etablerade medier om ett våldtäktsfall. Det är inte några fotbollstalanger det är synd om, det är inte deras liv som förstörts.

2. Tobias Billström

Återigen har migrationsministern klivit över gränsen för vad han borde kunna säga. Men mer än att han tas i örat lite av Fredrik Reinfeldt lär det nog inte bli. Tills nästa gång.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.