Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 8
Vilka är inne? Vilka är ute?
Edward Snowden är given på listan.
2 av 8
Edward Snowden är given på listan. - Foto: Faksimil Guardian
Vi gillar Linda Johanssons mod.
3 av 8
Vi gillar Linda Johanssons mod. - Foto: Privat
Högsta domstolen slår fast att mannen gjort sig skyldig till våldtäkt.
4 av 8
Högsta domstolen slår fast att mannen gjort sig skyldig till våldtäkt. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Bingo ryter till.
5 av 8
Bingo ryter till. - Foto: Bingo Rimér
Hultsfred är igång!
6 av 8
Hultsfred är igång!
Zlatan själv ser i alla fall nöjd ut.
7 av 8
Zlatan själv ser i alla fall nöjd ut. - Foto: Faksimil Instagram Corinneandfriends
Så här såg Beyoncé ut på den bild som Cavalli skickade ut.
8 av 8
Så här såg Beyoncé ut på den bild som Cavalli skickade ut.

Veckans inne- och utelista

VECKA 24: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 24:

INNE:

1. Edward Snowden

Utan att lägga allt för mycket värdering i huruvida han gått till väga på rätt eller fel sätt så är han utan tvivel veckans stora snackis. Avslöjandena kring PRISM, turerna kring flickvännen och löftena om att det kan komma fler avslöjanden. Snowden lär förbli aktuell.

2. Linda Johansson

Hon lovades en "drottninglön" på innekrogen om hon gick med på sex med den 73-årige vd:n. Istället så valde Linda att anmäla honom till diskrimineringsombudsmannen och pratade dessutom ut hos Nyheter24. Kämpa Linda!

3. Festivalsommaren

Nu är den äntligen här. En sommar är ingen riktig sommar utan festivaler. I går kämpade sig många genom den första blöta dagen av årets Hultsfredsfestival. Du hänger väl med i bevakningen hos Festival24?

4. Bingo Rimér

Bingo vet sannerligen hur man skapar rubriker. Nu går han ut och sågar svenska ungdomar som han anser vara alldeles för lata. Det roligaste med det hela? Att han lyfter fram sambon Katrin Zytomierska och Isabella "Blondinbella" Löwengrip som förebilder.

5. Högsta domstolen

Det uppmärksammades stort när en man som förde upp sina fingrar i underlivet på sin flickvän för att utföra en "otrohetskontroll" endast dömdes för olaga tvång i Svea Hovrätt. Nu har dock Högsta domstolen slagit fast att det visst handlade om en våldtäkt. Bra, säger vi på Nyheter24.

UTE:

1. Zlatans nya frilla

Vi älskar verkligen Zlatan och han är i princip den enda anledningen till att vi tror att det finns minsta lilla chans att nästa sommar blir en samba-sommar. Men nya frisyren? Nej, bara nej.

2. Roberto Cavalli

För två veckor sen tog Beyoncé plats på innelistan efter att ha rasat över H&M retuscherade bort hennes kurvor. I veckan var det dags igen när stjärndesignern Roberto Cavalli skickade ut en pressbild på en Beyoncé som inte var ett dugg lik sig själv. Faktum är att känslan var att halva stjärnan hade försvunnit. Inte så fräscht.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.