Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 5
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: Montage
Sverige vann sin grupp. Nu väntar Island i kvartsfinal.
2 av 5
Sverige vann sin grupp. Nu väntar Island i kvartsfinal. - Foto: © BILDBYRN / Carl Sandin
Chris Sevier stämmer Apple.
3 av 5
Chris Sevier stämmer Apple. - Foto: Scanpix
Satanisterna homohämnades på en död medlem i hatkyrkan.
4 av 5
Satanisterna homohämnades på en död medlem i hatkyrkan. - Foto: The Satanic Temple
Det dröjde inte länge innan denna bild blev ett mem. Men ingen runt Per Gessle eller Gyllene Tider ville ge någon kommentar.
5 av 5
Det dröjde inte länge innan denna bild blev ett mem. Men ingen runt Per Gessle eller Gyllene Tider ville ge någon kommentar. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 29: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 29:

INNE

1. Norrmän på svensexa

Om ni inte sett klippet än – gör det. Snacka om att de här norrmännen vet hur man genomför en bra och billig svensexa. Vad är väl ett bungyjump-hopp när man kan lura den blivande brudgummen att hoppa ned i en liten pool?

2. Sharknado

Alla älskar kalkonfilmer. Och den här tar nog nästan priset. En tornado full av blodtörstiga hajar som vill äta upp Tara Reid. Det är ju så dåligt att det blir underbart. Och snart kommer en uppföljare!

3. Landslaget

Efter allt hat och dålig uppmärksamhet gjorde damerna i fotbollslandslaget det som de är bäst på – spelade fotboll. Och som de gjorde det. Nu är vägen öppen för final på Friends Arena.

4. Chris Sevier

Den här mannen stämde Apple för att de inte blockerar all porr från hela internet. Det är både uppfriskande och lite inne med så total brist på självinsikt.

5. The Satanic Temple

Det kanske är lite tveksamt att hylla ett gäng satanister, men när det gäller Westboro Baptist Church följer undertecknad devisen "min fiendes fiende är min vän".

UTE

1. Omoderna poliser

Det handlar om en man som skrivit att det är bra att en femårig flicka dött. Men när han anmäls för hets mot folkgrupp tittar polisen inte ens på hans Twitterkonto (där man kunde identifiera honom) innan de lägger ned fallet. Kom in i matchen.

2. Alla runt Per Gessle

Nog för att det inte var någon smickrande bild på Per Gessle – men teamet runt honom hade verkligen chansen att göra något roligt och positivt av uppmärksamheten. I stället var de tråkiga och hopplöst ute.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!