Kapade Instagrambilder på barn används för sexuella rollspel

Under hundratals bebisbilder på Instagram sker rollspel med sexuell underton. Samtidigt som det är oklart om detta strider mot lagen upptäcker fler och fler föräldrar att bilder på deras barn används olovligt.


Vad kan föräldrar göra?

Lägg inte upp bilder på ditt barn på oskyddade konton. Lås ditt Instagramflöde, ta bort användare som är okända och ladda ner appar som gör det svårare för andra att använda dina bilder. 

En person sätter upp ett anonymt konto med bebisbilder från sociala medier och det är med sökorden rp och adopt – rollspel och adoptera, som leken startar. En person med ett anonymt konto svarar och tar antingen rollen som förälder eller som barn

Nyheter24 hittade efter några snabba sökningar en hel rad konton som alla erbjöd människor att "adoptera" barn. 

En ägare av ett kontot Adoptions_rp presenterar en flicka med ballerinakjol som Mackenzie. Snart skriver användaren Tinybusybee: "Hej, jag är inte här för att adoptera men (lindar in dig i filtar och börjar humma) hoppas du hittar ett hem!" 

"Kjol är blöt jag bara gråter"

Adoptions_rp svarar Tinybusybee: "Du vet det är väldigt gulligt men.. ALDRIG!!!! Hon slår mig ur dina händer till golvet och håller ner dig", och fortsätter sedan: "Gråter när kisset träffar mig". 

Användaren fvcksammy_Walks flikar in: "Går till en liten damm och doppar henne i." 

Adoptions_rp skriver till chloe_thehuman: "Kjol är blöt och jag bara gråter". 

De enskilda bilder som Nyheter24 publicerar finns redan på nätet som posters, en rad olika Pinterestkonton och som kända fotografier. Men på dessa konton finns också helt privata bilder som kapats när deras intet ont anande föräldrar lagt ut dem på nätet: 

När Elizabeth Harper fann hennes dotter Audrey uppe för adoption som "Ally" reagerade hon omedelbart: 

“Öm, tyvärr... men det där är definitivt INTE 'Ally', och hon är definitivt INTE uppe till någon jäkla försäljning! Detta är MITT barn och jag har INTE och skulle ALDRIG ge min tillåtelse för denna post!, skrev hon enligt The Star

Instagram hanterar enbart enskilda klagomål

Instagram säger att de inte kan göra något åt problemet i helhet och endast hanterar enskilda klagomål på användare och deras foton. 

Samtliga konton och bilder som Nyheter24 har varit inne på är anmälda.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.