Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tio tips på hur du tar dig igenom dejten – innan, under och efter

Gustav Holmström och Magda Omerspahic.
1 av 1

Gustav Holmström och Magda Omerspahic.

Nyheter24

Nyheter | 22/01/2014 19:29

Nyheter24:s Magda Omerspahic och Gustav Holmström tipsar om hur du överlever tiden innan, under och efter dejten.

Nyheter24:s mesta dejtingproffs är på gång igen. Sist tipsade de om vad du ska leta efter hos en blivande partner – den här gången hjälper de dig att överleva dejten.

Gustav tipsar om att slösa cash, skryta och – i värsta fall – dra hem.

1. Dålig inställning

Ställ in dig på att det kommer att gå fullständigt åt helvete. Det är ändå ingen som gillar en vinnare. Tänk dig att du är FC Trollhättan som går in för att möta Barcelona. Med de två bästa spelarna skadade.

2. Slösa cash

Köp något dyrt. Det är en dejt. Ni kommer antagligen att äta något. Eller dricka något. Slå då till på någonting riktigt dyrt. Inte för att imponera utan för att dyrt är gott. Går det inte bra med dejten kan du alltid trösta dig med att du fick något gott. Kom bara ihåg att splitta notan.

3. Skryt

Om du under dejten känner att din modesta inställning från tips nummer ett inte funkar, skryt. Är du bra på något? Berätta om det! Är du inte bra på något? Ljug!

4. Gör annat i värsta fall

Du känner att dejten håller på att gå åt helvete? Skit i det! Gör om det till en soft kväll istället. Snacka maniskt med bordsgrannar eller folk som bara råkar traska förbi. Är du i en biosalong? Twittra. Du kan i alla fall bli en viral succé med din ångest.

5. Dra hem

Dra. Seriöst, får du ångest av dejten är det lika bra att kila hem. Det blir ändå inget.

Magda tycker att du verkligen ska spontanboka din dejt, betala för middagen och googla upp det mesta om personen.

1. Ha ingen framförhållning

Okej, det viktigaste är att du tar dig ut ur huset och till dejten. Bara den biten kan avskräcka många – så boka inte upp dig en månad i förtid, utan kör i stället med att boka en dejt två-tre dagar innan. Ju längre tid det går från bokningen till träffen desto större risk att du bangar.

2. Öva på att prata

Det är lördag kväll, du har hängt inne hela dagen och socialiserat med folk endast via Twitter och Facebook. Du har med andra ord inte ens öppnat munnen men ska träffa din dejt om en timme. Så, för att öva upp talet, språkförmågan och allt det där – ring en vän, mamma eller vem som helst som du "övar" dig på att prata med. Om absolut ALLA är upptagna så ställ dig framför spegeln och prata med dig själv medan du fixar håret eller sminkar dig. Jättesmart!

3. Kunskap är makt

Risken är ju att man bygger upp en bild av personen som perfekt och "onåbar". Ta därför reda på det mesta om den du ska träffa. Vem är hen? Använd Google, Birthday, Facebook, Instagram – kolla upp det som går att kollas upp. På så vis bryter du ner bilden av hen som skitsnygg, skitsmart och tanken på att "varför skulle hen vilja ha mig?". Och plötsligt så ska du faktiskt träffa en helt normal människa och ingen GUD.

4. Den som frågar är den som betalar

Den som bjuder ut på dejt är den som betalar middagen/första drinken/wienerbullen. Så för att slippa det aningen jobbiga "pengasnacket", ta direkt fram plånboken. Har man visat så pass mycket intresse att man vill ses och föreslagit restaurang och tid så är man också den som betalar. Till skillnad från Gustav så tycker INTE jag att man ska splitta. Inte första gången. I dejtingstadiet är det de små grejerna som avgör om man kommer att fortsätta ses eller inte. Pengar är en av dessa "små grejer".

5. För någon är du bäst – ingen protest

Så här – alla är bäst för någon. Skulle det skita sig med dejten och hen inte skulle höra av sig så skitsamma. Vissa klickar man inte med, så enkelt är det. Nöj dig inte med mindre. Gå på magkänsla. Du kommer tacka din lucky star för att du inte kämpade för "fel" person när du väl hittar den rätta.