Söndag 1 Aug
Stockholm

Miljöpartister hoppar av – övergår till SD

Maj-Britt Jakobsson, 77 år, var med och startade upp Miljöpartiet. Nu byter hon sida till Sverigedemokraterna för att, som hon själv uttrycker det, "invandrarna tar alla jobb".
Maj-Britt Jakobsson, 77 år, var med och startade upp Miljöpartiet. Nu byter hon sida till Sverigedemokraterna för att, som hon själv uttrycker det, "invandrarna tar alla jobb". Foto:

Två 70-åriga politiker i Älvkarleby har valt att lämna Miljöpartiet för att övergå till Sverigedemokraterna.

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ÄLVKARLEBY. Miljöpartiet är för fri invandring medan Sverigedemokraterna står på motsatt sida. Ända sedan 1990-talet har Maj-Britt Jakobsson, 77 år, och Rolf Sundström, 78 år, haft olika förtroendeuppdrag för Miljöpartiet i Älvkarleby, skriver Arbetarbladet. 

"De här invandrarna tar alla jobb"

Men nu väljer de båda att byta sida- helt. Anledningen är att de ogillar MP's höjda bensinskatt, samt att de vill minska invandringen i Sverige. 

– Jag tycker synd om våra ungdomar. De får inga jobb. Det är de här invandrarna som tar jobben, det ser man överallt. När man kollar i affärerna så sitter de där med sina slöjor, säger Maj-Britt Jakobsson till Arbetarbladet. 

Tycker Jimmie Åkesson är en fin människa

Hon var med och startade upp Miljöpartiet men menar att hon aldrig varit så engagerad i partiet egentligen. Nu tycker hon bättre om SD's äldrepolitik och partiledare. 

– De tänker på kriminalvården, de äldre och barnomsorgen. Och Jimmie Åkesson är en väldigt fin människa. 

"De driver runt" 

I intervjun får Maj-Britt Jakobsson frågan om ungdomar som är födda i Sverige men har utländska föräldrar också ska räknas till "svenska ungdomar som borde få hjälp". Det har hon inget riktigt svar på. 

– Jag vet inte hur jag ska förklara. Men vi ska hjälpa våra svenska ungdomar i första hand. Klart att de som kommer hit ska få hjälp men då går det inte att driva runt så där som de gör, säger hon till Arbetarbladet.  

Maj-Britt Jakobsson förnekar att Sverigedemokraterna skulle vara ett rasistiskt parti. 

Kommentera (16)
Kopiera länk
Dela