Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Miljöpartister hoppar av – övergår till SD

- 13/04/2014, 16:29
Maj-Britt Jakobsson, 77 år, var med och startade upp Miljöpartiet. Nu byter hon sida till Sverigedemokraterna för att, som hon själv uttrycker det, "invandrarna tar alla jobb".

Maj-Britt Jakobsson, 77 år, var med och startade upp Miljöpartiet. Nu byter hon sida till Sverigedemokraterna för att, som hon själv uttrycker det, "invandrarna tar alla jobb".

Två 70-åriga politiker i Älvkarleby har valt att lämna Miljöpartiet för att övergå till Sverigedemokraterna.

ÄLVKARLEBY. Miljöpartiet är för fri invandring medan Sverigedemokraterna står på motsatt sida. Ända sedan 1990-talet har Maj-Britt Jakobsson, 77 år, och Rolf Sundström, 78 år, haft olika förtroendeuppdrag för Miljöpartiet i Älvkarleby, skriver Arbetarbladet. 

"De här invandrarna tar alla jobb"

Men nu väljer de båda att byta sida- helt. Anledningen är att de ogillar MP's höjda bensinskatt, samt att de vill minska invandringen i Sverige. 

– Jag tycker synd om våra ungdomar. De får inga jobb. Det är de här invandrarna som tar jobben, det ser man överallt. När man kollar i affärerna så sitter de där med sina slöjor, säger Maj-Britt Jakobsson till Arbetarbladet. 

Tycker Jimmie Åkesson är en fin människa

Hon var med och startade upp Miljöpartiet men menar att hon aldrig varit så engagerad i partiet egentligen. Nu tycker hon bättre om SD's äldrepolitik och partiledare. 

– De tänker på kriminalvården, de äldre och barnomsorgen. Och Jimmie Åkesson är en väldigt fin människa. 

"De driver runt" 

I intervjun får Maj-Britt Jakobsson frågan om ungdomar som är födda i Sverige men har utländska föräldrar också ska räknas till "svenska ungdomar som borde få hjälp". Det har hon inget riktigt svar på. 

– Jag vet inte hur jag ska förklara. Men vi ska hjälpa våra svenska ungdomar i första hand. Klart att de som kommer hit ska få hjälp men då går det inte att driva runt så där som de gör, säger hon till Arbetarbladet.  

Maj-Britt Jakobsson förnekar att Sverigedemokraterna skulle vara ett rasistiskt parti.