Skämsel
1 av 2
Vad har fått oss att skämmas den här veckan? - Foto: Montage
Flashback
2 av 2
Flashbackanvändaren tabbade sig – rejält. - Foto: Flashback

Stenskott, moderat och Flashbackfail – här är veckans facepalm

Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan. Här är tre orsaker till en facepalm vecka 17:


3. Vådaskjuten?

Det finns felplacerade annonser – och så finns det katastrofalt placerade annonser.

När Expressen skrev om jättebråket som slutade med skottlossning och två döda i Norrköping låg texten bredvid en annons om stenskott. Det var dock inledningen av texten i annonsen som var allra mest opassande.

"Vådaskjuten?"

2. Katarina Brännström

Den kvinnliga motsvarigheten till Lars Beckman – en moderat riksdagsledamot som kopplar alla världens händelser till Socialdemokraterna – gick i veckan ut på Twitter och skrev om den så kallade "dagispedofilen".

Men hon hade en tämligen egen "take" på fallet.

Till att börja med så är det givetvis helt sjukt att dra kopplingen mellan den misstänkta dagispedofilen och någon slags debatt om vinster i välfärden. Men en intressant detalj var också att dagiset han jobbade på faktiskt var privatägt – till skillnad mot vad Brännström trodde.

1. Mistaaaaaaaake

Flashbackanvändaren Adr3anC startade på torsdagen en tråd där hen bad om hjälp efter att ha fått ett brev hem från polisen.

Först trodde de andra användarna att trådstartaren var vittne eller offer – men sedan framstod en annan bild. Hen hade censurerat sitt namn och sina kontaktuppgifter – men glömt att censurera diarienumret.

Så helt plötsligt hade Adr3anC kopplat sin verkliga identitet till sitt Flashbackkonto. Det kan bli ett problem eftersom hen tidigare startat trådar om att tjuvkoppla mopeder och fyrhjulingar samt bryta sig igenom företagslarm.

"Episkt, fullständigt monumentalt", skriver en annan Flashbackanvändare på fredagen i den numer berömda tråden. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.