Opererar sina tår – för att komma i klackskorna

- 24/06/2014, 21:07
Paulinas väg till de perfekta fötter var lång och smärtsam.
1 av 4

Paulinas väg till de perfekta fötter var lång och smärtsam.

Paulinas fötter före ingreppet.
2 av 4

Paulinas fötter före ingreppet.

Paulinas fötter efter ingreppet.
3 av 4

Paulinas fötter efter ingreppet.

Paulinas fötter efter ingreppet - är nu läkta.
4 av 4

Paulinas fötter efter ingreppet - är nu läkta.

Gillar du inte dina tår? Operera dem precis som några tjejer har gjort.

STORBRITANNIEN. De flesta tjejer kan förstår hur roligt det är att shoppa skor. Men för Paulina Charlikowska var det ren tortyr. Inte för att hon inte gillade att shoppa utan för att hon skämdes över sina fötter, enligt Daily Mail. 

– Det låter dumt men jag har alltid hatat mina fötter och tyckt att det var pinsamt att visa dem framför mina vänner, säger Paulina Charlikowska till Daily Mail. 

Jobbar med fötter

Paulina jobbar inom skönhetsbranschen och tillbringar hela dagar med att titta på folks fötter. Hon har dessutom alltid tyckt att hennes fötter är för stora och fula. De har alltid gjort henne ledsen och missnöjd. 

– Jag visste att mina fötter kanske skulle se ännu värre ut men jag kunde inte längre ha stora och fula skor på mig, säger Paulina Charlikowska. 

Drastisk lösning

Efter många år med missnöje bestämde Paulina sig för en drastisk lösning som heter Cinderella kirurgi. Detta är en rad kontroversiella kosmetiska ingrepp som kan förändra formen och även storleken på fötter. 

– Kosmetisk fotkirurgi är en snabbväxande trend som drivs av ”Sex-and-the-city-högklackat-populationen”, säger doktor Jason Hargrave till Daily Mail.

Stor skillnad

De som tar hjälp av ingreppet kan ta bort fula klumpar och gupp och även suga överflödigt fett från stortån. I oktober 2013 har Paulinas andra och tredje tå förkortats med en centimeter.  

– Ingreppet tog en timme och även om jag inte kände något kunde jag höra mina ben sågas och knaka, säger Paulina Charlikowska och fortsätter: 

– Det gjorde inget ont men två av mina tår infekterades och jag tog antibiotika. Jag gick med kryckor ett par veckor och nu har allt läkt. Jag har småärr men de är knappt märkbara. Mina fötter är en storlek mindre också, säger hon.