Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sprayade in tiggare i ett hörn – då svarade Martin med hjälteinsats

Martin Haake klarade inte av att gå förbi mannen – utan valde att agera i stället.
1 av 1

Martin Haake klarade inte av att gå förbi mannen – utan valde att agera i stället.

Nyheter | 16/07/2015 21:18

Östersundskillen Martin tolererar inte sviniga handlingar.

Det var under torsdagseftermiddagen som Östersundskillen Martin Haake, 31, gick förbi Hemköp i Östersundcity. Martin handlar på just detta Hemköp varje dag, men den här gången såg han någonting som fick honom att reagera starkt.

– Det sitter en jättetrevlig tiggare utanför affären. Han har suttit där i cirka tre månader och varje gång säger han ett glatt hej och ser allmänt glad ut. Så jag sa som vanligt "hej" och skulle precis till att gå in i affären när jag ser det där jävla strecket, berättar Martin för Nyheter24.

Hur menar du med sträck?

– Någon idiot har sprayat ett stort, tjockt, vitt streck framför honom för att markera vart han får sitta och inte.

Gick in och pratade med personalen

Martin gick in på affären för sina ärenden och passade då på att fråga kassörskan på Hemköp om de hade något med strecket att göra. Kassörskan sa att hon uppmärksammat det men inte vet vem som målat dit det.

LÄS MER: 6 tips du ska följa när barn frågar om tiggare

Skrev facebookstatus – möttes av starka reaktioner

Senare på dagen skrev Martin ut en status på sin Facebook där han förklarade vad han sett.

– Människans värde i Östersund, torsdag 16 juli, klockan 16.30. Denna mannen har stått utanför Hemköp varje dag i alla väder och hälsat med trevlig stämma på alla människor, vare sig personen hälsar tillbaka eller inte. Idag när jag kom dit så har någon dragit ett streck framför honom för att han inte ska kunna gå ett steg fram antar jag?, skriver han och fortsätter:

– Någon jävla idiot har alltså tagit sig rätten att ruta in "hans plats" och hans rättighet som människa. Vad hände med att vi alla är människor?, skriver han.

Hur reagerade folk på din status?

– De blir förbannade. Vissa har delat den. Sen har jag skrivit med några vänner i privata konversationer om vad vi ska göra.

Får man fråga vad ni planerar att göra?

– Vi tänkte gå dit och spraya ett rött hjärta. Men det är ju kanske inte det smartaste att spraya på marken utanför en affär. Så är det inte borta till helgen kommer vi att gå dit och skrubba bort det. Han ska inte sitta där i nån jävla bur.

En eloge till dig Martin!

– För mig är det ingenting man gör för att få en eloge. Det är någonting man gör för att det är självklart!