Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Första rymdnationen skapas – nu kan du bli medborgare i Asgård

Den nya rymdnationen kommer att hete Asgardia, vilket är en blinkning till vikingarnas himmelrike Asgård.

Den nya rymdnationen kommer att hete Asgardia, vilket är en blinkning till vikingarnas himmelrike Asgård.

Faksimil

Nyheter | 13/10/2016 10:22

Det kommer att börja i mindre skala, men hur coolt är det inte med världens första nation i rymden?

Om du tycker att jorden börjar kännas lite trång, och om du drömmer om att ta dig bortom vår planets gränser så lever du i en spännande tid. Ett gäng forskare och jurister vill nämligen starta den första rymdnationen, och du kan bli medborgare.

Nationen, som fått det stolta namnet Asgardia, kommer att vara en fristad från jordiska lagar och en helt suverän stat. Asgardia har en egen flagga, och hoppas att bli erkänd av FN.

I första läget hoppas teamet bakom rymdstaten att skicka upp en satellit om under nästa år. Den här kommer sedan att ligga i omloppsbana runt jorden, och vara "ingenmansland" på riktigt. Inga av Asgardias medborgare kommer fysiskt att befinna sig på satelliten.

Just nu så har ett tusental ansöks om att få bli medborgare, och när den siffran nått 100 000 kan Asgardia officiellt ansöka om att bli medlem i FN.

Asgardia är ett litet, första steg mot att tänka kring hur mänsklig kolonisation av andra planeter kan och bör se ut och vem som egentligen äger och har rätt till rymden. Det är kanske en blygsam början, men det är början på något mycket spännande.

Läs mer om Asgardia här och, om du vill, kan du bli medborgare här.

En av de stora mysterierna är om vi är ensamma i universum, men vi vet var det är troligast att vi hittar liv i rymden. Och visste du att jorden nästan fått en ny måne?

Vill du bli medborgare i Asgardia?