Första rymdnationen skapas – nu kan du bli medborgare i Asgård

Det kommer att börja i mindre skala, men hur coolt är det inte med världens första nation i rymden?


Om du tycker att jorden börjar kännas lite trång, och om du drömmer om att ta dig bortom vår planets gränser så lever du i en spännande tid. Ett gäng forskare och jurister vill nämligen starta den första rymdnationen, och du kan bli medborgare.

Nationen, som fått det stolta namnet Asgardia, kommer att vara en fristad från jordiska lagar och en helt suverän stat. Asgardia har en egen flagga, och hoppas att bli erkänd av FN.

I första läget hoppas teamet bakom rymdstaten att skicka upp en satellit om under nästa år. Den här kommer sedan att ligga i omloppsbana runt jorden, och vara "ingenmansland" på riktigt. Inga av Asgardias medborgare kommer fysiskt att befinna sig på satelliten.

Just nu så har ett tusental ansöks om att få bli medborgare, och när den siffran nått 100 000 kan Asgardia officiellt ansöka om att bli medlem i FN.

Asgardia är ett litet, första steg mot att tänka kring hur mänsklig kolonisation av andra planeter kan och bör se ut och vem som egentligen äger och har rätt till rymden. Det är kanske en blygsam början, men det är början på något mycket spännande.

Läs mer om Asgardia här och, om du vill, kan du bli medborgare här.

En av de stora mysterierna är om vi är ensamma i universum, men vi vet var det är troligast att vi hittar liv i rymden. Och visste du att jorden nästan fått en ny måne?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du bli medborgare i Asgardia?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.