Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Är din partner upprörd? Då ska du aldrig säga de här orden

Nyheter | 17/11/2017 10:18

Att se sin älskling må dåligt är riktigt jobbigt. Men det finns faktiskt något du absolut inte ska säga om din partner i det läget.

Att se någon man älskar gå igenom något kan vara riktigt jobbigt. Det kan också vara svårt att veta vad man ska säga för att göra det bättre sin älskling. 

Men det finns faktiskt något du absolut inte ska säga till din partner om hen är upprörd, för de orden kommer bara göra situationen värre. Relationsexperten Jane Greer från New York har pratat med Women’s Health om orden man ska undvika. 

Att försöka tvinga ens partner att prata om sina problem genom att säga "kom igen, berätta för mig", speciellt när hen säger att den helst undviker det, kommer bara att stöta bort din älskling ännu mer.

Bild: Shutterstock

Alla hanterar känslomässig stress på olika sätt och en del håller saker för sig själv för att inte verka sårbar framför en partner, förklarar hon. Eller så är de osäkra på exakt vad det är som de går igenom och inte riktigt är redo för att konfrontera det eller så vill de hantera det ensamma. 

Det värsta du kan göra är att säga saker som "jag vill verkligen veta" eller "jag kanske kan hjälpa". Även om du menar väl, så att pusha ens partner att berätta för dig när de inte vill det är inte en bra idé. Det för att det tar fokuset ifrån din partners problem och får det att handla om dig, och ditt behov att få hen att berätta. 

Greer menar att kan verka som att du är respektlös, skriver Elite Daily

TV: Sju meningar du borde hålla koll på om din partner säger

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du sagt det till din partner?