Torsdag 2 Dec
Stockholm

Ska du söka jobb? Här är 5 saker du aldrig ska skriva i ditt CV

Ska du söka jobb? Här är 5 saker du aldrig ska skriva i ditt CV
Att ha för mycket tomt utrymme eller att ha massa slarvfel är inget som uppskattas. Foto: Pixabay/Shutterstock

När det är dags för dig att skriva ditt första CV så finns det några vanliga misstag du bör se upp för. Att till exempel ha för mycket tomt utrymme eller att ha massa slarvfel är inget som uppskattas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ska du börja söka jobb snart men har fastnat med cv:t eller så har du ett men inte riktigt är säker på om det är okej? För det finns faktiskt några saker du borde undvika att skriva i ditt CV. 

Det finns även saker du absolut aldrig ska säga under en arbetsintervju, vill du läsa mer om det kan du läsa här.

Men tillbaka till att skriva ett CV, för det kan faktiskt vara ganska svårt. Enligt Tina Nicolai finns det ett par misstag man lätt kan göra när man skriver det. Det finns även 10 ord du borde undvika om du vill sticka ut med just ditt CV – läs mer om det här

Nicolai lanserade Résumé Writers' Ink 2010 och menar att hon har läst över 40 000 olika CV:n, rapporterar Independent

Dock kanske inte alla sakerna inte känns som värsta stora grejen, men de är ändå irriterande små misstag som kan påverka dig negativt när du söker jobb. 

1. Slarv

– Det största misstaget som jobbsökare gör: De är slarviga. De uppmärksammar inte detaljer, de är lata, säger Nicolai som menar att hon har sett för många CV:n med stavfel, oprofessionella teckensnitt och irrelevant information.

2. Att vara för formell 

Nicolai menar att hon tycker att det är irriterade när det skrivs allt för formellt eftersom det visar att man kanske inte är så engagerande och inte heller låter personen som läser det få en bild av den sökandes personlighet. 

3. Att skriva sitt CV efter en mall

Nicolai berättar också att allt för många människor använder sig av mallar, som man lätt kan hitta på internet. Hon menar att mallar är utformade för att vara en guide, snarare än att man använder den rakt av. 

4. Mycket tomt utrymme 

Något som också kan vara irriterande i ett CV är om man har antingen för mycket eller för lite tomt utrymme. 

5. Ta upp för mycket plats med dina kontaktuppgifter 

När du skriver ditt CV så kan det vara bra att tänka på att din kontaktinformation inte behöver ta upp för mycket plats, skriver Independent

Du kanske undrar vilka jobb du ska satsa på i framtiden – enligt prognosen? Här kan du läsa mer om det. Eller så kanske du vill läsa om fyra sjukt udda jobb med oväntat bra betalt? Det kan du göra här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du om ditt jobb?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela