Två annonser som säljer O'boy. En oboy-burk.
Chokladdrycken är slut i hela landet. Nu säljs den i andra hand. - Foto: TT Leif R Jansson / Faksimil Blocket.se

O'boy säljs av privatpersoner – för tusentals kronor

Att den mumsiga chokladdrycken varit slut i hela landet är det få som missat. Men den finns faktiskt att köpa på Blocket – för flera tusen.


Nyheter24 har tidigare skrivit om att det råder O'boy-brist i hela Sverige, på grund av ett tekniskt problem hos O'boy-tillverkaren. Men nu går den goda chokladpulvret att köpa igen. Dock inte i butik – och priset är riktigt högt.

Det är mängder med O'boy-paket ute för försäljning på säljsajten Blocket. Det är privatpersoner som säljer från sitt förråd, runt om i hela Sverige.

O'boy-krisen har nämligen lett till att privatpersoner försöker sälja sin O'boy vidare, för lite mer än vad det kostar i butik vanligtvis. På Blocket kan man se O'boy för flera tusentals kronor. 

Men rekordet än så länge kan nog vara säljaren som kallar sig för O'boykungen. Hen berättar i sin beskrivning att det finns en önskan om att skapa historia, genom att sälja ett öppnat O'boy-paket för 100 000 kronor.

En annan chokladdryckssäljare berättar för Nyheter24 att de fått sitt paket på 450 gram O'boy sålt för 1 500 kronor.

– Vi gillar inte O'boy utan har det jämt ifall vi får besök, säger O'boy-säljaren Anna till Nyheter24.

Hon berättar att hon säljer för att andra kommer ha bättre användning för det än dem.

– Pengarna kommer gå till min karriär, avslutar Anna.

På säljsajten Blocket säljs O'boy-paket för flera tusentals kronor. Bildkälla: Faksimil Blocket.se

Inte bara för att tjäna pengar

O'boy-säljaren Joakim, berättar att han jobbar ideellt i en butik som hade lite chokladpulver kvar. Annonsen ligger ute för 1 100 kronor, men har i skrivande stund inte varit ute så länge. Så Joakims O'boy har ännu inte lyckats bli såld.

– Vinsten går oavkortat till välgörande ändamål, berättar Joakim till Nyheter24.

Svaret på frågan när vi kommer kunna köpa O'boy till vanligt pris igen är fortfarande oklart. Celin Huseby, nordisk kommunikationsdirektör på Mondelez har tidigare sagt till Aftonbladet att de håller på att installera en ny produktionslinje för O'boy. Hon fortsätter:

– Installationen har dessvärre blivit något försenad, vilket medför att också produktionen har hamnat lite efter i schemat.

Nyheter24 har tidigare skrivit om problem du kan känna igen om du älskar O'boy. Känner du igen dig? Läs mer här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om O'boy?
Tack för din röst!