Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Camilla Läckberg – här är allt du behöver veta

Nyheter | 22/09/2018 14:50

Författaren Camilla Läckberg har gjort Fjällbacka känt i hela världen. Hennes deckarromaner har lästs av miljontals men kände du till det här?

Jean Edith Camilla Läckberg Sköld föddes 30 augusti 1974 i Fjällbacka, på Sveriges västkust.

Civilekonom

Hon är en svensk deckarförfattare, entreprenör och låtskrivare. Men i grund och botten är hon faktiskt utbildad civilekonom.

Läckbergs deckarromaner utspelar sig i eller omkring Fjällbacka, där hon är uppväxt.

50 länder

Hennes böcker blev snabbt en stor succé. De är utgivna i 50 länder och sålts i över 20 miljoner exemplar. Wow, mycket fascinerande!

Melodifestivalen

Men hon är som sagt inte bara författare. Läckberg skrev texten till Himmel för två. En låt som Anna Book ställde upp med som bidrag i Melodifestivalen, men tyvärr så diskvalificerades bidraget. Anledningen till diskvalificeringen var att musiken i bidraget hade tidigare tävlat i Moldavien.

Tidigare gift

Camilla Läckberg har tidigare varit gift med kändispolisen Martin Melin mellan 2010 och 2014, som hon även har en son tillsammans med, född 2009.

Melin hjälpte Läckberg med polisdetaljer när hon skrev sin deckare "Olycksfågel". Två år senare, efter att båda separerat från deras dåvarande partner, så började de tycka om varann. Det ledde till att de började dejta och så småningom blev ett par, skriver Expressen.

Södermalm

Nu bor hon på Södermalm och har fyra barn. 2014 inleddes en relation med MMA-utövaren Simon Sköld. 2016 fick de en dotter och gifte sig 2017.

Let's Dance

2012 var Läckberg en av deltagarna i Let's Dance i TV4. Hon slutade faktiskt på en fjärde plats, av totalt tio deltagare. Inte illa alls!

Lite nyfiken kanske man blir på vad Camilla Läckberg kammar in? Hennes böcker har ju ändå sålts i 20 miljoner exemplar? Det råder ju inga tvivel om att hon haft en otrolig framgång. Men hur många miljoner rör det sig om egentligen? Nyheter24 har tidigare skrivit om hur mycket Läckbergs företag drar in och det kan du läsa mer om här.

Har du läst någon av Camilla Läckbergs böcker?