Lucas Löfström med mustasch, en karta över Strömsund. Ett par skor i skogen.
Lucas Löfström försvann 14 september. - Foto: Privat / Google Maps / Pixabay

Spåret efter försvunna Lucas, 19 – de upphittade skorna

Lucas Löfström har varit försvunnen i en månad. Hans skor har hittats, vilket är det enda spåret som Missing people och polisen har att gå på. Familjen vädjar om hjälp, men deltagandet i sökandet minskar.


Det är nu en hel månad som Lucas Löfström varit försvunnen. 

Inte ett ljud från Lucas och det enda spåret han lämnat efter sig som har hittats är hans skor. De hittades i nordvästra Strömsund, som också sökandet utgick från. 

"Vi kommer fortsätta tills vi hittar honom"

Nu har sökområdet utökats och Missing people använder sig av drönare för att se sig runt om olika platser både på land och vatten.

Det är ett aktivt sök i vattenområden, eftersom att det fynd som gjorts, alltså skorna, inte kan utesluta vatten.

Varje helg sedan försvinnandet har det söks efter Lucas varje helg med skallgång.

Daniel Viklund, som operativ chef för helgens sökande av Lucas, berättar för Nyheter24 att de är evigt tacksamma för all hjälp de får.

– Vi kommer fortsätta tills vi hittar honom, säger Daniel Viklund till Nyheter24.

Han fortsätter:

– Just nu kollar vi olika områden som eventuellt ska sökas imorgon. Men idag är det båtar som körs runt i alla vattenområden.

Och det är ju faktiskt beroende på hur många sökare som Missing people får, som avgör vart de kan söka. Ju fler de är, desto större områden kan de söka. Är det många volontära sökande så kan stora skogspartier sökas av, men det är ju som sagt beroende hur många som söker.

Nedstigande trappa

Tyvärr finns den nedstigande trappan. Ju längre tiden går, desto färre är det som deltar i sökandet. Och det finns flera anledningar till det.

Det är ju nämligen så att hoppet och tron om att man kan hitta en levande person är högre när hen inte varit försvunnen så lång tid.

Men när det gått en längre tid så behöver man som sökare förbereda sig på det värsta. Som sökare kan man faktiskt hitta en kropp, vilket är förståeligt att man kanske inte klarar av.

– Det är vanligt att man kanske tänker "det har gått så lång tid, hen är förmodligen inte vid liv", men så tänker man inte på att anhöriga faktiskt också i så fall vill ha ett avslut, fortsätter Daniel Viklund till Nyheter24.

Men sen finns det eldsjälar som inte missar en enda sökning. Vilka hjältar!

Lucas Löfström har varit försvunnen sedan 14 september. Bildkälla: Privat

Signalement

Har du sett Lucas? Eller har du någon aning om vad som kan ha hänt honom?

Lucas sågs senast i Jämtlands Strömsund. Vid försvinnandet var han klädd i t-shirt och mörka adidas-byxor. 

Lucas har bruna ögon och mörkt kort hår. Hans längd är cirka 183 cm och väger runt 90 kilo, enligt Missing people.

Lucas skor har hittats i nordvästra Strömsund, men annars finns det inga andra spår.

Vet du något om försvinnandet? Eller har du någon information som kan leda till att Lucas återfinns? Tipsa polisen på 114 14.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Lucas, det kan du läsa mer om här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du gått skallgång någongång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.