Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Hundspindeln" – här är den konstigaste spindeln du någonsin sett

- 07/11/2018, 18:02

Bunny Harvestman-spindeln har under de senaste dagarna blivit en internetsensation. Och du kanske förstår varför när du ser dessa bilder.

Som Nyheter24 tidigare har fastställt, så finns det en hel del sjuka djur på vår jord. Exempelvis blobfisken och träskonäbben. 

Och nu har en bild av ännu ett otroligt djur tagit internet med storm. 

Låt oss presentera den majestätiska, och skrämmande, Bunny Harvestman-spindeln.

Bunny Harvestman
Bildkälla: Flickr, Andreas Kay

Även om det kan låta som ett namn på en tecknad figur, så är Bunny Harvestman mycket riktigt namnet på denna typ av spindel. Den lilla krabaten tillhör gruppen lockesspindel och bor i Amazonas, förklarar forskaren Andreas Kay i ett blogginlägg

Andreas Kay är även den som tagit de fantastiska bilderna på spindeln som del av ett forsknings- och fotoprojekt i Ecuador.

Bunny Harvestman
Bildkälla: Flickr, Andreas Kay

Nu har alltså Bunny Harvestman blivit en viral hit, efter att Kays foton delats på twitter. Och kanske kan du ana varför. Det ser nämligen ut som att någon klistrat ett hundhuvud, eller kaninhuvud, på en spindelkropp.  

Utöver bilden på spindeln har Kay har sammanlagt över 25 000 bilder på Ecuadors naturliv, som du kan se här.  

En som WWF nyligen släppte visar en fruktansvärd utveckling gällande jordens vilda djur. Bland annat på grund av skövling av Amazonas djungel som Bunny Harvestman-spindeln bor i. Man beräknar att 7 av 10 av alla vilda ryggradsdjur på jorden kommer att vara döda 2020. Här kan du läsa om det.

Har du någonsin sett en konstigare spindel?