Onsdag 17 Aug
Stockholm

Därför ska du gå upp 03.45 på morgonen

Soluppgång och tjej som sover.
För att uppnå sina livsmål ska man gå upp 03.45 på morgonen. Foto: Unsplash

Vill du prestera bättre och uppnå dina mål i livet? Då ska du följa VD:n Kurt Bilafers råd och börja gå upp extremt tidigt på morgonen – närmare bestämt klockan 03.45.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kurt Bilafer, VD för företaget WePay, började gå upp vid 05.00 på morgonen för flera år sedan – men på sistone har han insett att det är mer fördelaktigt att gå upp extremt tidigt, det vill säga 03.45. Och han är inte ensam med denna tidiga vana – Apples VD Tim Cook och Amazons VD Jeff Bezoz går också upp i ottan.  

I tidningen Forbes listar Kurt Bilafer fem anledningar till varför han går upp 03.45 på morgonen: 

1. Det förbättrar och optimerar dina prestationer 

Extremt tidigt uppvaknade ger dig möjlighet att fokusera helt och hållet på en och samma uppgift. E-mail, mobiltelefoner och sociala medier gör att vi konstant kan vara i kontakt med människor och jobbet. Dagens teknologi skapar effektivitet – men risken blir att vi packar in för mycket i våra kalendrar. Så kallad multitasking kan faktiskt försämra våra prestationer eftersom våra hjärnor är konstruerade för att ägna sig en uppgift i taget.  

2. Du slipper distraktioner 

När du går upp extremt tidigt är det lugnt och tyst. Det är becksvart utomhus och luften är fräsch och krispig. Det ger möjligheten att vara ensam och bortkopplad från alla andra. Lugnet på morgonen låter oss vara klara i huvudet.  

3. Det ger oss mer tid 

De som går upp extremt tidigt ligger ett steg före alla andra. När de andra stressar till jobbet har de extremt tidiga morgonuppstigarna haft tid på sig att planera och organisera upp saker och ting i lugn och ro. 

För att uppnå sina mål rekommenderar Kurt Bilafer att man går upp 03.45 på morgonen.

4. Det släpper loss din kreativitet 

Att gå upp extremt tidigt handlar inte bara om att ligga steget före – det frigör också din kreativitet. Tiden på morgonen ger dig möjlighet att tänka igenom tuffa beslut i lugn och ro. Din hjärna har mer kapacitet att bearbeta komplicerade problem och inse konsekvenserna. När du slipper att bli avbruten hela tiden får du tid att komma på riktigt bra idéer. 

5. Det ger dig möjlighet att investera i dig själv 

Att gå upp extremt tidigt innebär givetvis att du måste gå och lägga dig tidigare än alla andra. Men om du vill vara bättre än alla andra måste du vara annorlunda jämfört med alla andra. Att gå upp tidigt på morgonen handlar inte om att lösa alla världsliga problem – det handlar om att fokusera på dig själv. När du går upp så tidigt får du tid att lära dig saker och växa som person. 

Oavsett vad dina mål är måste du frigöra tid för att uppnå dem – och 03.45 på morgonen är den rätta tiden för det, enligt Kurt Bilafer. 

Kommer du börja gå upp 03.45 på morgonen?
Tack för din röst!
Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.