Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Postnord om julklapparna : "Vi ska göra vårt allra yttersta"

- 18/12/2018, 20:28 -

Julen är här om mindre än en vecka och pressen på Postnord är stor. Precis som tomten förväntar sig svenskarna att alla julklappar som beställts på nätet ska komma fram innan jul. Nyheter24 har frågat hur prognosen ser ut i år.

Postnord har fått mycket ris genom åren och skandalerna kring företaget har varit många. Och nu när julen står för dörren är pressen stor på företaget som förväntas leverera alla paket i tid till jul. 

Nyheter24 har tagit reda på hur Postnord planerar att få ut varenda julklapp i år.

"Alla är taggade inför jul"

Den mest intensiva perioden för alla anställda på Postnord är kommen. Faktum är att den började redan under Black Week. 

På frågan om hur prognosen inför årets julrush med paket i tusentals som ska ut till hem runt om i Sverige berättar Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord, hur målet är att alla ska få sina julklappar innan jul. 

Ibsén fortsätter berätta om att hela personalstyrkan är inställda på att jobba hårt och effektivt den närmsta veckan. 

- Alla är taggade inför jul. Vi har plockat in extrapersonal, ytterligare transportbilar och ökat öppettiderna för att täcka alla luckor, säger hon. 

Postnord
Postnords lastbilar förväntas fyllas till bredden med postpaket som ska bli julklappar i år. Bildkälla: Emil Langvald/ TT

Postnord kämpade med paketen förra året

Under 2017 års decembermånad hade Postnord en väldigt stor mängd paket att hantera. På grund av att människor i högre utsträckning börjat handla sina julklappar på nätet fick postföretaget svårt att ta hand om alla paket. 

- Vi hade räknat med en 30-procentig uppgång, men fick en uppgång på 50 procent, berättade Erika Ahlqvist, då ansvarig chef på Postnord för SVT. 

I och med den oväntade volymen av paket som kom in till postterminalen i Örebro förra året ledde det till två dagars förseningar. Enligt Postnord själva kommer normalt sett 96-97 procent av paketen i tid. 

Men förra årets paketpanik orsakade en lägre siffra på 92 procent, rapporterade SVT. 

"Vi ska göra vårt allra yttersta"

Maria Ibsén gav sin kommentar till Nyheter24 på frågan om de kommer lyckas leverera alla julklappar i tid i år. 

Hon sa då att väderförhållanden är en faktor som de inte kan styra över, men att alla medarbetare på Postnord ska göra sitt yttersta för att alla paket ska komma fram till jul. 

Julklappar
Under 2017 levererade Postnord 154 miljoner paket. Bildkälla: Maja Suslin/ TTNyheter24 har tidigare skrivit om hur Postnord gick ut med att de ville höja priserna och sänka postutdelningen. Du kan läsa hela artikelnhär!