Anni, chokladbollar
Knepet som gör det superlätt att rulla chokladbollar - Foto: Privat

Annis knep: Så får du chokladbollarna i perfekt form och storlek

Älskar du chokladbollar men tycker att det är mindre kul att rulla dem? Det finns ett knep som gör att du kommer ta dig tiden att baka oftare. Just för att det är enkelt och bollarna blir så perfekta de kan bli.


Anni Andersson, 19, var hemma i Frillesås när hon för några dagar sedan blev riktigt sugen på chokladbollar. Och den känslan känner man ju igen? Hon tog sig till köket och slängde ihop en sats, men smeten blev för rinnig. Det gick inte att rulla till bollar, då de bara gick isär.

Letade desperat i alla kökslådor

Genom att höfta i lite mer havregryn hoppades Anni på att bollarna skulle hålla bättre, men icke – smeten vägrade att bli bollar. För att de inte skulle gå sönder lika lätt tänkte Anni att hon skulle prova att rulla dem med hjälp av en glasskopa. Det gick ju delvis bra, dock blev det alldeles för stora bollar.

Desperat letade Anni i alla kökslådor för att hitta något annat som hon skulle kunna rulla sina chokladbollar med. 

– Jag hittade te-silen och tänkte att det här måste jag testa, säger Anni till Nyheter24.

Hon fortsätter:

– Jag la i lite smet, så att nedre delen av silen fylldes. Sen stängde jag och började skaka silen. 

Och vad kom ut? Jo, en helt perfekt formad och lagom stor chokladboll!

Smartaste knepet någonsin gällande chokladbollsrullning? Bildkälla: Privat

Men inte nöjde sig Anni där. För hon ville ju ha lite pärlsocker på chokladbollen också. 

– När jag ville ha pärlsocker eller kokos på så hällde jag bara lite av det jag ville ha i botten på den andra delen av te-silen. Sen la jag i en redan formad boll och skakade om försiktigt, säger Anni till Nyheter24.

"Var har du varit hela mitt liv?"

Anni spanade in sin perfekta bollar och kände att hon behövde dela med sig av knepet. Hon la upp videon i en tjejgrupp på Facebook och skrev: "Det är inte en te-sil. Det är en chokladbollsrullare!". Responsen på inlägget blev otroligt positivt med hundratals likes och flera kommentarer.

"Det är när man ser sånt här man alltid funderar på varför inte jag kan komma på ett nytt life hack, så jävla smart", skriver en Facebook-användare. "Var har du varit i hela mitt liv?", kommenterar en annan.

Hur länge behöver man skaka?

För att bollen ska bli perfekt rund räcker det att skaka silen i fem sekunder. Det är lätt att se om fem sekunders skakning inte varit tillräckligt. Eftersom man ser in i silen om smeten blivit en boll eller inte. Har den inte blivit det är det bara att skaka några sekunder till.

Se i videospelaren ovan när Anni skakar en perfekt chokladboll med hjälp av sin te-sil.

Nyheter24 har tidigare pratat med en expert om hur man ska kunna hålla sitt nyårslöfte. Hon gav oss 11 konkreta tips, här kan du ta del av dem.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du om chokladbollar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.