Här slängs spädbarnet i luften – nu har paret gripits i Malaysia

I en video som delats på Facebook syns det hur en man slänger en bebis i fyra månaders ålder i luften, som en del av ett gatuframträdande. Nu har barnets föräldrar gripits i Malaysia.


Efter att en video på ett gatuframträdande i Malaysia fångades på film och laddades upp på Facebook väcktes en ilskestorm till liv. I videon syns hur ett ryskt par under ett gatuframträdande använder en bebis som bara är fyra månader gammal som rekvisita.

Paret, som syns i Facebookvideon, är gatumusiker från Ryssland som backpackar genom Sydostasien, enligt BBC. Och efter att videon fått spridning på Facebook så uppmärksammades den Malaysiska polisen om händelsen. 

Misstänks för barnmisshandel

Barnens föräldrar, som är i 20-årsåldern, har nu gripits och sitter häktade i Malaysia . Paret som befinner sig i landet på ett turistvisum har försvarat händelsen och menar att deras spädbarn "älskar att delta i övningen". 

I en intervju med AFP berättar Mazlan Lazim, polischef i Kuala Lumpa, att paret förhördes under måndagen då de misstänks för barnmisshandel. 

I videon slängs barnet i luften flera gånger. Faksimil: Facebook

Videon ligger fortfarande uppe på Facebook, men innehåller en varning där det står att material kan innehålla våld mot tonåringar eller barn. Anledningen till att videon finns kvar är enligt Facebook själva för att det kan hjälpa till att barnet föras till säkerhet. 

Barnet slängs i luften 

I videon syns hur en man håller bebisen vid fötterna, slänger den mellan benen och lyfter den över huvudet. Han kastar också barnet i luften flera gånger, med korta släpp.

Runt honom står en grupp andra européer som spelar instrument och sjunger, enligt BBC

I videospelaren ovan kan du se klippet. Vi varnar för starkt material. 

Läs även:

12-årig flicka födde sin 14-åriga brors barn

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.