Hand gör rent spegel
Så får du en skinande ren spegel - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / Claudio Bresciani / TT

Så får du din spegel skinande ren på bästa sätt

Har du som alla andra gjort rent din spegel om och om igen, men ändå blir den inte skinande? Oavsett hur mycket rengöring och puts du tagit så blir den ändå inte helt ren. Varför? Här får du svaret på hur du får en skinande ren spegel.


Vi har väl alla drömt om ett badrum som är skinande och kliniskt rent? Men ändå blir det aldrig riktigt rent helt och hållet, oavsett hur mycket man än städar. För visst är det den där eländiga spegeln som man aldrig blir helt nöjd med? 

Badrumsspegeln är den spegel som används mest i hemmet. Men oftast är det den som är minst ren. Varför?

Att den är smutsig är ju egentligen inte så konstigt med tanke på allt stänk den utsätts för varje dag. Och för att inte tala om allt damm som den drar åt sig! 

Ett enkelt drag med trasan?

Använder du en trasa eller vanligt hushållspapper är det inte så konstigt att spegeln inte blir helt ren. För rengör man sin spegel med en trasa är det lätt att det blir kladdiga avtryck. Och putsar man spegeln med exempelvis hushållspapper så blir det rester av damm kvar. 

Ja, alla känner vi nog igen vattenfläckarna som inte försvinner genom att dra ett enkelt drag med trasan. 

Och eftersom mycket är digitalt numera så kanske du inte har en gammal papperstidning hemma. Men om du får tillgång till en – spara den! Det är nämligen den som kan ge dig en ren spegel.

Så för att få en skinande spegel behöver du bara använda dig utav två saker.

Du behöver:

  • Fönsterputs
  • Papperstidning

Spraya fönsterputs på spegeln. Snåla inte med sprayen utan kör hellre för mycket än för lite. Men istället för att putsa med trasa eller duk så använder du dig av tidningspappret. Torka av fönsterputsen från spegeln med tidningspappret. 

Voila – skinande spegel!

Har du stopp i toaletten? Är du en av dem som kan bli lite tafatt när något sånt händer? Här kan du läsa om det enkla knepet som gör att du får bort stoppet i toaletten, utan att behöva ringa efter hjälp.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du spegla dig ofta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.