Tonåringar varnade om brandrisk och blev misshandlade
Tonåringar blev misshandlade av vuxna efter att de varnade om brand. - Foto: Johan Nilsson/TT, Robin Haldert/TT

Tonåringar varnade om brandrisk – blev nedslagna av vuxna

Några tonåringar såg två vuxna män som hade tänt en eld utomhus och varnade för riskerna med tanke på torkan som råder. När ungdomarna beslutade sig för att kontakta räddningstjänsten blev de misshandlade av männen.


Skogsbränder av varierande storlek härjar över stora delar av landet. Nyheter24 har tidigare sammanställt på vilka platser i landet som eldningsförbud råder. 

Under skärtorsdagen vid 21-tiden såg ett par tonåringar två vuxna män som hade tänt en eld vid Långasjön utanför Åker i Jönköpings län. 

Då valde de att reagera. 

Tonåringarna påpekade riskerna med att elda utomhus med tanke på rådande torka. Det ska ha varit när tonåringarna valde att kontakta räddningstjänsten som de vuxna männen blivit aggressiva.

Polisen larmades vid 21:30 och var på plats strax därefter. 

– Det brann i ett träd när vi kom fram. Vi försökte släcka elden på plats med en släckare som fanns i bilen, men vi lyckades inte och behövde larma räddningstjänsten, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisen i region Öst, till Nyheter24. 

Bildkälla: Johan Nilsson/TT

Nedslagna 

Männen ska ha slagit ned två av tonåringarna för att de ville kontakta räddningstjänsten. Händelsen är polisanmäld, männen är nu misstänkta för misshandel och allmänfarlig vårdslöshet.

Männen är i 20- respektive 40-årsåldern och har tidigare varit anhållna, men anhållan har nu hävts. Händelsen utreds av åklagare. 

– Misshandeln var av normalgrad och inget ambulansbehov uppstod på plats, säger Erik Terneborn.   

Mer nyheter: MMA-tjej slog ner brottare: "Jag ville döda honom"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!