Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny studie: Kvinnor föredrar ölmage framför sexpack

- 17/06/2019, 22:15

Glädjande nyheter för alla män där ute som inte har det där åtråvärda sexpacket. En ny studie visar att kvinnor hellre ser en ölmage på män än en tvättbräda.

Alla hängivna gymbesökare kan nog få klia sig rejält i huvudet om de tar del av den nya studien som presenterats i tidningen Dailystar. 

Den kommer nämligen fram till att en majoritet av de tillfrågade kvinnorna i studien anser att en mer "normal" fysik är mer tilltalande än vältränade magar hos män. 

Träningssidan Fitness Planet intervjuade totalt 2 217 kvinnor om deras dejtingpreferenser. 65 procent svarade att den "naturliga fysiken" är sexigast, vilket är en ökning med 8 procent på ett år.  

Mage
Bildkälla: TT

"Pappakroppen" på frammarsch

Ölmagen besegrade dessutom sexpacket. Enligt undersökningen tyckte 51 procent att en ölmage är mer eftersträvansvärt än magrutor. 

Den vanligaste anledningen till ölmagens popularitet var att det är ett tecken på en man som är trygg i sin egen kropp. 

Internationellt berömda stjärnor som programledaren James Corden, komikern Seth Rogen och skådespelaren Jason Segel nämns som exempel på personer som fått "pappakroppen" att bli mer populär igen. 

Plastikkirurgen Rajiv Groover säger till Dailystar att medias ökade exponering och hyllningar av den mer vanliga pappakroppen också kan ha bidragit till den här trenden. 

Mer nyheter: Här får överviktiga personer gratis cyklar