Ölmage är mer attraktivt än magrutor, det visar en ny undersökning.
Kvinnor gillar ölmage mer än magrutor, det visar en ny undersökning. - Foto: TT, Janerik Henriksson/TT

Studie: Kvinnor föredrar ölmage framför sexpack

Glädjande nyheter för alla män där ute som inte har det där åtråvärda sexpacket. En studie från 2019 visar att kvinnor hellre ser en ölmage på män än en tvättbräda.


Alla hängivna gymbesökare kan nog få klia sig rejält i huvudet om de tar del av studien som presenterats i tidningen Dailystar. 

Den kommer nämligen fram till att en majoritet av de tillfrågade kvinnorna i studien anser att en mer "normal" fysik är mer tilltalande än vältränade magar hos män. 

Träningssidan Fitness Planet intervjuade totalt 2 217 kvinnor om deras dejtingpreferenser. 65 procent svarade att den "naturliga fysiken" är sexigast, vilket är en ökning med 8 procent på ett år.  

Bildkälla: TT

"Pappakroppen" på frammarsch

Ölmagen besegrade dessutom sexpacket. Enligt undersökningen tyckte 51 procent att en ölmage är mer eftersträvansvärt än magrutor. 

Den vanligaste anledningen till ölmagens popularitet var att det är ett tecken på en man som är trygg i sin egen kropp. 

Internationellt berömda stjärnor som programledaren James Corden, komikern Seth Rogen och skådespelaren Jason Segel nämns som exempel på personer som fått "pappakroppen" att bli mer populär igen. 

Plastikkirurgen Rajiv Groover säger till Dailystar att medias ökade exponering och hyllningar av den mer vanliga pappakroppen också kan ha bidragit till den här trenden. 

Mer nyheter: Här får överviktiga personer gratis cyklar 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad föredrar du?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.