Sjuka trenden vid Tjernobyl: avklädda influencers

HBO:s succéserie Chernobyl har fått turismen att öka avsevärt till Tjernobylzonen i Ukraina. Men nu upprörs många över den nya trenden som kommit i och med den ökade turismen.


Sedan serien Chernobyl började att visas på HBO har både fans och influencers rest till området. Och något som är obligatoriskt för influencers är ju såklart att fota sig själva. 

Men en ny trend har uppstått bland dem. Och trenden har mötts av stark kritik. Det är nämligen så att en hel del influencers tar avklädda selfies framför övergiva platser vid Tjernobyl. 

En trend har uppstått bland influencers där de tar lättklädda bilder vid platsen för Tjernobylolyckan. Bildkälla: Instagram/brendu_roche

På flera bilder från området kan man se besökare posera lättklätt framför utbrända bussar, tomma badhus och övergivna hus. 

”Visa lite respekt” och ”Vad är det för fel på dig?”, lyder några av kommentarerna under en Instagrambild där en influencern "nz.nik" poserar i stringtrosa, invirad i något som ser ut som plast. 

Många upprörs över att influencers tar avklädda bilder i Tjernobylområdet. Bildkälla: Instagram/nz.nik

Serieskaparna vädjar till turisterna 

Manusförfattaren till HBO-serien, Craig Mazin, vädjar nu till den ström av turister som reser till området att tänka på vad det är för plats de egentligen besöker. 

På Twitter uppmanar Mazin till eftertanke: 

"Om du åker dit, snälla kom ihåg att det är platsen för en fruktansvärd tragedi. Uppför er med respekt för alla de som led och föll offer", skriver han. 

För över 30 år sedan inträffade den svåra kärnkraftsolyckan i staden Tjernobyl, i Ukraina. Här kan du läsa om hur katastrofen kom att påverka Sverige! 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att de avklädda bilderna är respektlösa?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Krav om mer pengar till värnpliktiga

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.