Rappare mördad i Stockholm – en gripen.
Rappare skjuten till döds – man gripen av polisen. - Foto: Hanna Franzén/TT, Noella Johansson/TT

Rapparen Rozh Shamal skjuten till döds – gripen man kopplas till "Dödspatrullen"

Under söndagen sköts kände rapparen Rozh Shamal till döds i Blackeberg i västra Stockholm. Nu har en man gripits som uppges tillhöra toppskiktet av det kriminella nätverket "Dödspatrullen", skriver Expressen.


Det var vid 22:45-tiden som larmet om skottlossningen inkom till polisen på söndagskvällen. Händelserna ägde rum i Blackeberg i Bromma och det var tredje skjutningen i Stockholmsområdet under samma kväll. 

I anslutning till en lägenhetsbyggnad hittade polisen en man med livshotande skottskador. Mannen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus – men hans liv gick inte att rädda. 

Poserat med vapen och skottsäker väst

Det visade sig senare att det rörde sig om 23-årige rapparen Rozh Shamal, vars musik och videos på Youtube och Spotify har över en miljon spelningar. 

Låtarna handlar till stor del om narkotikahandel och kriminalitet – och han har i sina videos poserat med både vapen och skottsäker väst. 

Shamal har tidigare dömts för narkotika- och våldsbrott. 

Nu är han den andra i syskonskaran att bli mördad. Hans bror blev mördad i januari 2018 i Rissne i Stockholm. 

Polisen har bedrivit en intensiv utredning efter de tre skottlossningarna under söndagen. På måndagsmorgonen kunde polisen gå ut med att en person är anhållen – skäligen misstänkt för mordet på rapparen. 

"Hoppas det ska räcka till fällande dom"

– Vi har en som sitter anhållen. Det finns så klart en del bevisning, som gör att han är misstänkt. Vi hoppas att misstankarna kring honom kan stärkas ytterligare och att de i slutändan kan räcka till fällande dom, säger Niclas Andersson, kommenderingschef för den insats som polisen tillsatt efter söndagens mord, till Expressen. 

Enligt uppgifter till Expressen ska den anhållne personen vara en man i 25-årsåldern, från Rinkeby i Stockholm.

Polisen har i tidigare utredningar beskrivit honom som en person som tillhör toppskiktet av det kriminella nätverket "Dödspatrullen". Nätverket tjänar främst sina pengar genom narkotikahandel. 

Polisen känner fortfarande inte till bakgrunden till varför dödskjutningen ägde rum. 

Läs mer: Mördade rapparen Shamal sörjs av vännerna: "En av de bästa som funnits"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.