Mördade rapparen Shamal sörjs av vännerna: "En av de bästa som funnits"

- 01/07/2019, 21:37 -

Det var på söndagskvällen som den 23-årige Rozh Shamal sköts till döds i Blackeberg i Stockholm. Nu sörjs han av vännerna och branschkollegorna.

Nyheter24 har tidigare skrivit om skjutningen i Blackeberg som ledde till Rozh Shamals död. Det var under en promenad med sin hund som 23-åring mördades.

Av personer i branschen beskrivs han som en stor talang – och på hans sociala medier strömmade kommentarerna in under måndagskvällen, skriver Aftonbladet. 

Prisbelönte artisten Abidaz säger att han var en av de första som släppte en låt ihop med Rozh Shamal, som hette "Höjer Basen". 

"Hade ett speciellt gung"

Han beskrivs som väldigt kreativ och talangfull. Bildkälla: Youtube-kanalen "Block Juice"

– Det var en vän till mig som sa att jag borde lyssna på honom, vi pratade och han kom till studion och sedan började vi göra en massa låtar. Han gick på känsla och hade ett speciellt gung som ingen hade, säger Abidaz till Aftonbladet. 

Han fortsätter: 

– Jag tycker att han är en av de bästa som funnits här i Sverige, men han har inte haft tiden eller tajmingen att släppa så mycket.

Viktor Ax, musikproducent som jobbat tillsammans med artister som Ken Ring och Dani M, säger att han hade flera projekt på gång tillsammans med Shamal. 

– Han var en av de driftigaste och mest kreativa rapparna jag jobbat med och en av de största talangerna i Sverige. Han var en perfektionist när det gällde musiken och det är en stor förlust, inte bara för vänner och anhöriga utan för hela musikindustrin, säger han. 

Enligt vännerna var han på väg att nå sin dröm. Bildkälla: Youtube-kanalen "Block Juice"

Shamal släppte så sent som i maj låten "Dras till problem", som hittills har över 600 000 lyssningar på Youtube. I videon poserar musikerna med sedlar, vapen och masker.