Nu sörjs Rozh Shamal av vännerna.
Rozh Shamal sörjs av vännerna. - Foto: Youtube, Johan Nilsson/TT

Mördade rapparen Shamal sörjs av vännerna: "En av de bästa som funnits"

Det var på söndagskvällen som den 23-årige Rozh Shamal sköts till döds i Blackeberg i Stockholm. Nu sörjs han av vännerna och branschkollegorna.


Nyheter24 har tidigare skrivit om skjutningen i Blackeberg som ledde till Rozh Shamals död. Det var under en promenad med sin hund som 23-åring mördades.

Av personer i branschen beskrivs han som en stor talang – och på hans sociala medier strömmade kommentarerna in under måndagskvällen, skriver Aftonbladet. 

Prisbelönte artisten Abidaz säger att han var en av de första som släppte en låt ihop med Rozh Shamal, som hette "Höjer Basen". 

"Hade ett speciellt gung"

Han beskrivs som väldigt kreativ och talangfull. Bildkälla: Youtube-kanalen "Block Juice"

– Det var en vän till mig som sa att jag borde lyssna på honom, vi pratade och han kom till studion och sedan började vi göra en massa låtar. Han gick på känsla och hade ett speciellt gung som ingen hade, säger Abidaz till Aftonbladet. 

Han fortsätter: 

– Jag tycker att han är en av de bästa som funnits här i Sverige, men han har inte haft tiden eller tajmingen att släppa så mycket.

Viktor Ax, musikproducent som jobbat tillsammans med artister som Ken Ring och Dani M, säger att han hade flera projekt på gång tillsammans med Shamal. 

– Han var en av de driftigaste och mest kreativa rapparna jag jobbat med och en av de största talangerna i Sverige. Han var en perfektionist när det gällde musiken och det är en stor förlust, inte bara för vänner och anhöriga utan för hela musikindustrin, säger han. 

Enligt vännerna var han på väg att nå sin dröm. Bildkälla: Youtube-kanalen "Block Juice"

Shamal släppte så sent som i maj låten "Dras till problem", som hittills har över 600 000 lyssningar på Youtube. I videon poserar musikerna med sedlar, vapen och masker. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Argentina vill ha Irans inrikesminister gripen

Förlust för SJ – skyller på vädret

Statliga tågoperatören SJ gjorde en förlust på 74 miljoner kronor under första kvartalet, vilket kan jämföras med en vinst på 48 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Älvsbyn rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 374, Bredsel.", skriver polisen på sin hemsida.

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Postnords vd Annemarie Gardshol tjänar 935 000 kronor i månaden. Hennes höga lön och extrema löneökning har fått hård kritik från brevbärarna. "Hur rättfärdigar hon sin lön", skriver de i ett upprop.

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.