Torsdag 9 Dec
Stockholm

Tjurfäktning återinförs på Mallorca – förbudet varade i två år

Förbudet varade i två år – nu återinförs tjurfäktning på Mallorca
Tjurfäktning återinförs på Mallorca efter två års förbud. Foto: Daniel Ochoa de Olza/TT

Samtidigt som arenan Coliseo Balear firar 90-årsjubileum – hävs förbudet som för två år sedan satte stopp för tjurfäktning på Mallorca.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det lokala parlamentet på Mallorca valde för två år sedan att gå samma väg som Katalonien och Kanarieöarna – nämligen att överge den urgamla traditionen med tjurfäktning

Beskedet mottogs med glädje från djurrättsorganisationer som länge kritiserat företeelsen. 

– Att håna och döda tjurar som underhållning är en brutal anakronism, så detta är en mycket tillfredsställande seger för empatiskt beslutsfattande, sa Joanna Swabe, EU-chef för djurrättsorganisationen Humane Society International, då till Daily Express.

Galan hålls den 9 augusti 

I december förra året valde parlamentet att häva lagen då domstolen bedömde att den stred mot konstitutionen. Detta är bakgrunden till att tjurfäktning återigen blir verklighet på Mallorca. 

Det är endast Palma som i nuläget kommer att vara värd för ett evenemang under sommaren. Tjurfäktningsgalan kommer att äga rum den 9 augusti, skriver Majorca Daily Bulletin.

Andra platser på Mallorca som hade tjurfäktning innan lagändringen var Alcudia, Inca och Muro. Men ingen av dessa platser har tillkännagett något evenemang. 

Mer nyheter: Nya beslutet: Pälsdjursuppfödning förbjuds i Norge 

Vad tycker du om tjurfäktning?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela