Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför ska över två miljoner människor storma Area 51

- 17/07/2019, 15:04

I skrivande stund har omkring 2,5 miljoner människor meddelat att de vill delta i eventet som döpts till "Storm Area 51, They Can't Stop All of Us".

Nyheter24 har tidigare uppmärksammat intresset kring att inta Area 51. Nu har engagemanget intensifierats ytterligare.

Area 51 är alltså benämningen på det amerikanska flygvapnets bas, belägen i Amargosa Valley i Nevadaöknen. Militärbasen hölls hemlig för allmänheten i flera decennier – först 2013 bekräftade CIA dess existens. 

Det har länge spekulerats om att militärbasen håller aliens och ufo:n gisslan där – utan att berätta det för folket. 

Miljontals människor vill storma

Men i och med initiativet från Jackson Barnes, även känd som "Smyleekun", kan det bli ändring på detta. 

Omkring 2,5 miljoner människor har i skrivande stund visat sitt intresse för Facebook-eventet "Storm Area 51, They Can't Stop All of Us" – och antalet intresserade ökar hela tiden. 

Intresset för eventet på Facebook har blivit enormt. Bildkälla: Facebook

Planen är att storma anläggningen på morgonen den 20 september. 

”Vi kommer att träffas på turistattraktionen Area 51 Alien Center och därifrån koordinera vårt intrång”, går det att läsa i beskrivningen till eventet.

Många amerikaner som sagt att de tänker delta har dock uppgett att evenemanget tolkas som satir. 

"Flygvapnet står alltid redo"

Men alla är inte lika entusiastiska över den här idén. Amerikanska flygvapnet går ut och varnar de personer som faktiskt tänker fullfölja planen. 

– Det är ett utbildningsområde för flygvapnet och vi vill avråda alla från att försöka ta sig in på utbildningsområdet. Flygvapnet står alltid redo att beskydda Amerika och dess tillgångar, säger Laura McAndrews, talesperson för flygvapnet, enligt Expressen

Mer nyheter: Här är de sju farligaste djuren för människan 

Vill du också storma Area 51?