Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Snart kommer ett vaccin – som ska bota kattallergi

- 16/08/2019, 13:22 -

Nu kommer goda nyheter för er allergiska kattälskare där ute. Ett vaccin, som ska råda bot på kattallergi, har nämligen tagits fram i USA.

Drömmer du om att skaffa en liten misse, men stoppas av den där jäkla allergin? Eller har du en partner som nyser så fort en katt befinner sig i samma rum?

Miss(e)trösta no more!

Ska bota allergi mot katter

Forskare i USA har nämligen, under en tio-årsperiod, utvecklat ett vaccin som ska bota kattallergi.

Vaccinet kallas för HypoCat™ och är ingenting du själv kommer behöva ta, utan det injiceras i katten och på så sätt neutraliserar proteinet Fel d1, alltså det ämne som orsakar allergin.

Idag har vaccinet testats på 54 olika katter, varpå resultaten har varit banbrytande. Det bästa av allt är dessutom att ingen av katterna har fått några biverkningar och samtidigt har allergin minskat hos människorna.

Bildkälla: Pixabay
Bildkälla: Pixabay

Inga fler hemlösa katter

Men inte nog med det – vaccinet förväntas dessutom kunna minska problemet med hemlösa katter. Men hur då?

Jo, eftersom att den vanligaste orsaken till att katter blir hemlösa i USA är på grund av allergier i familjer, så är vaccinet en lösning på det, skriver Veckorevyn.

Nu håller vi alla tummar och tår för att vaccinet når hela vägen till oss i Svealand, så att allergiska kattälskare kan få gosa med en liten misse!

Är du allergisk mot katter?