Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya Greta Thunberg-hyllningen: "Fantastisk humor"

- 09/09/2019, 12:35 -

Kaptenen Boris Herrman avslöjade i tysk tv hur det var att segla med klimataktivisten Greta Thunberg. "Hon verkar så allvarlig i medierna, men vi hade mycket roligt", säger han enligt Aftonbladet.

Det var under två veckor som klimataktivisten Greta Thunberg seglade över Atlanten till New York i båten Malizia II. Kaptenen till båten, Boris Herrmann, avslöjade nyligen i en pratshow på tv-kanalen ZDF hur det var att resa med miljökämpen.

– Vi seglade två gånger över 30 knop – det är över 60 kilometer i timmen. Det är inte på en slät asfaltsväg utan mer som puckelpist med tre meter djupa potthål som skeppet kraschar ner i och flyger upp ur igen, sa Boris Herrmann, enligt Aftonbladet.

Under programmet säger segelkaptenen att han blev sjösjuk under resan, men att Greta "klarade det galant". Greta ska även ha hetsat på Boris på att hon ville åka "fortare".

"Vi hade mycket roligt"

Segelduon kom varandra nära under resan och hann lära känna varandra väl.

– När vi var ensamma pratar hon exakt som när hon håller tal. Hon har så klara tankar och är inte intresserad av kallprat. Hon har ett extremt fokus. Hon verkar så allvarlig i medierna, men vi hade mycket roligt, säger Boris Herrmann enligt Aftonbladet.

Greta Thunberg
Kaptenen Boris Herrmann hyllar Greta Thunberg för sin humor. Bildkälla: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Greta har nyligen blivit prisad som en av världens främsta tänkare av den brittiska tidskriften Prospect, vilket Nyheter24 rapporterade om här.

Skulle du vilja segla med Greta över Atlanten?