Nya Monopol utmanar löneskillnaderna.
Nya Monopol utmanar löneskillnaderna. - Foto: Pixabay/Instagram/Hasbro

Snart kommer nya upplagan av Monopol – där kvinnor tjänar mer än män

Monopol är ett sällskapsspel som är känt världen över. Nu har företaget som skapat spelet gått ut med deras senaste nyhet – som uppmärksammar löneskillnader mellan kvinnor och män.


De flesta är nog bekanta med det välkända spelet Monopol, där det handlar om att äga så många fastigheter som möjligt vid spelets slut.

Bildkälla: Pixabay

Nu har företaget Hasbro, som skapade sällskapsspelet, släppt sin senaste nyhet "Ms. Monopoly" – där kvinnor får bättre betalt än männen, rapporterar CBS News.

Vill uppmärksamma löneskillnader

Anledningen till spelets nya tvist är för att företaget Hasbro vill uppmärksamma löneskillnaderna som existerar i den riktiga världen, där kvinnor tjänar ungefär 79 cent per dollar som männen håvar in.

Ny maskot

Spelet kommer även ha ett omslag som pryds av en kvinna, "Ms. Monopoly", som enligt skaparna är den ökända "Mr. Monopoly's" brorsdotter.

I ett pressmeddelande skriver Hasbro:

"Medan Mr. Monopoly är en fastighetsmogul, så är Ms. Monopoly en förespråkare vars uppgift är att investera i kvinnliga entreprenörer".

Ms. Monopoly. Bildkälla: Instagram/Hasbro

Kvinnor tjänar mer

Inte nog med att spelets nya maskot nu är en kvinna, de kvinnliga spelarna kommer även få en betydligt bättre ekonomisk start.

Kvinnorna börjar med 1 900 monopol-dollar, medan männen får 1 500. För varje gång en kvinnlig spelare passerar "Gå"-rutan, alltså efter ett varv på spelplanen, tjänar hon dessutom 40 monopol-dollar mer än männen.

Flera tvister

Men detta är inte allt som är nytt med spelet.

Skaparna har moderniserat spelplanen ordentligt. För det första handlar det inte längre om att äga så många fastigheter som möjligt.

Spelarna kommer snarare att få tävla för att få tillgång till diverse uppfinningar, som enligt CBS News gjorts möjligt tack vare kvinnor – så som Wi-fi och skottsäkra västar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!