Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Maffiga hyllningen: FN-skrapan lystes upp med Greta Thunbergs ord

- 21/09/2019, 19:57 -

På fredagskvällen kom nästa stora hyllning till den svenska klimataktivisten. FN-skrapan i New York lystes upp med citat från Greta Thunberg.

I samband med FN:s klimattoppmöte UN Climate Action Summit 2019 – så prydde en konstinstallation på temat klimatförändringar FN-skrapan i New York. 

Installationen hette "Voice for the fututre" och har skapats av konstnären Joseph Michael

Utställningen inleddes med att ett tredimensionellt isberg som föll samman projicerades på byggnadens väggar. Konstverket kompletterades med ljud av hur ett isberg kan låta. 

Sex unga klimatkämpar

I nästa del av utställningen stod bland andra Greta Thunberg i centrum. 

Hyllningen bestod nämligen av budskap från sex olika unga klimataktivister – varav den svenska 16-åringen var en av dem. 

Citatet av Greta Thunberg översatt från engelska till svenska löd: 

”Snälla vakna och gör möjligt för de nödvändiga förändringarna. Att göra sitt bästa är inte längre tillräckligt. Vi måste alla göra det som verkar omöjligt”

Och vidare:

"Allt måste förändras. Och det måste inledas idag"

Initiativ från miljöorganisation

Bakom satsningen med Voice for the future står miljöorganisationen Project Pressure. Och på organisationens hemsida står det så här om manifestationen på FN-skrapan:

”Vi ville förvandla FN till en glödande fyr som kastar ljus över klimatkrisen och understryka behovet av att bevara vår värld för kommande generationer och de viktiga beslut som ska fattas på klimatmötet”.

Läs mer: 6 gånger Greta Thunberg har fått "kritik"
Läs mer: Inflytelserika klimatförnekare samlas – vill stoppa Greta Thunberg

Har du varit i New York?