Bernard Arnault går hårt åt Greta Thunberg.
Franska lyxmiljardären attackerar Greta Thunberg. - Foto: Christophe Ena/TT, Eduardo Munoz Alvarez/TT

Världens näst rikaste man ger sig på Greta Thunberg: "Erbjuder ingenting"

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har inte enbart supporters. Nu går den stenrike fransmannen Bernard Arnault till hårt angrepp mot 16-åringen.


Det var dagen efter att Greta Thunberg, 16, skällde ut världsledarna på FN:s klimattoppmöte i New York som Bernard Arnault, 70, valde att gå till motattack. 

Den stormrike fransmannen är bland annat ägare till exklusiva varumärken som Christian Dior, Givenchy och Louis Vuitton.

Arnault beräknas vara världens näst rikaste man med en förmögenhet på 161 miljarder dollar, enligt 7News.

Går hårt åt Thunberg

Det var under ett hållbarhetsseminarium arrangerat av hans företag LVMH som 70-åringen vädrade sina åsikter om Thunberg. 

– Hon är en dynamisk ung flicka, men hon har helt gett upp och omfamnat katastroftänkandet, sa han.

Arnault hävdar att den svenska klimataktivistens budskap inte alls inger hopp i kommande ungdomsgeneration. Han kritiserade också Thunbergs kritik mot tillväxt. 

I tonåringens tal på FN:s klimattoppmöte sa hon nämligen att ”vi är i början av ett massutrotande, och allt ni kan tala om är pengar och sagor om evig ekonomisk tillväxt”.

"Erbjuder ingenting"

Den franske miljardären menar istället att tillväxten är nödvändig, dels för att den lyft miljoner människor ur fattigdom. 

Arnault sa också att Thunberg "erbjuder ingenting" och att världen behöver tillväxt om den inte ska gå bakåt, enligt 7News.

– Jag menar att hennes åsikter är demoraliserande för ungdomar, säger miljardären. 

Fransmannens företagsgrupp LVMH ska enligt honom själv år 2020 ha minskat sina koldioxidutsläpp med 25 procent, samt att 30 procent av energianvändningen ska komma från förnybara källor.

Mer nyheter: Greta Thunbergs familj: Allt du behöver veta om pappa Svante Thunberg
Mer nyheter: Greta Thunberg blir attackerad av rysk statsvetare: "Nervsjuk"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med fransmannen?
Tack för din röst!