Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför är Greta Thunbergs bilder från seglingen suddiga

- 25/11/2019, 14:34 -

Under Greta Thunbergs segling över Atlanten så har något hänt med klimataktivistens bildkvalité. Upplösningen har nämligen försämrats märkbart och alla bilder är suddiga. Vad beror detta på? Nyheter24 upplyser dig.

Var och varannan dag så ger klimataktivisten Greta Thunberg oss glimtar av hur vardagen ombord på katamaranen La Vagabonde kan se ut. 

Tillsammans med en kortare textsnutt och en bild så får vi veta hur Thunberg har det ombord på båten La Vagabonde tillsammans med besättningen Riley Whitelum, Elayna Carausu, barnet LennySvante Thunberg och Nikki Henderson.

Bland annat har vi fått veta hur Thunbergs sovrum ser uthur klimataktivisten roar sig ombord och vad besättningen äter.

Men något skiljer sig i uppdateringarna från denna seglats jämfört med förra gången Thunberg seglade över Atlanten med båten Malizia II. Thunbergs bildkvalité har nu försämrats märkbart. Det är nog många som har undrat hur detta kommer sig. Det reder Nyheter24 ut!

Innan avfärd den 13 november så skrev Sailing La Vagabonde i ett Facebookinlägg att bildkvalitén kommer att vara medelmåttig då besättningen kommer att publicera på Instagram via sin satellittelefon.

Anledningen till att bildkvalitén försämras denna gång är helt enkelt för att La Vagabonde har en sämre internetförbindelse. Eftersom besättningen befinner sig mitt på havet och inte har en basstation i närheten så fungerar inte 4G.

Mitt ute på Atlanten så är det enda alternativet att använda en satellittelefon. För att kunna ladda upp bilderna på sociala medier via telefonen behöver bilderna först komprimeras ordentligt.

En komprimerad fil tar mindre lagringsutrymme och kan flyttas snabbare från en plats på internet till en annan plats. 

En satellittelefon har täckning globalt över hela världen oberoende av var man är. Den kommunicerar direkt med kommunikationssatelliter som går i en bana runt jorden. 

Trots att satellittelefonen har täckning över hela världen så finns det nackdelar. Telefonens överföringshastighet är nämligen inte bättre än ett vad ett telefonmodem var på 90-talet.

Vilket gör att vi får ha lite mer överseende med att vi knappt kan urskilja vad bilderna som klimataktivisten laddar upp föreställer.

LÄS MER: Greta Thunbergs segling över Atlanten "La Vagabonde är en veganbåt"

LÄS MER: Så fördriver Greta Thunberg tiden på båten: "Spelar Yatzy"

Visste du varför Greta Thunbergs bilder var så suddiga?