Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Greta Thunbergs spontandans på båten: "Allt blir mer och mer konstigt ombord"

- 29/11/2019, 12:10 -

Greta Thunberg befinner sig just nu på en båt mitt i Atlanten. Nu berättar Nikki Henderson från besättningen om när Greta Thunberg brister ut i en tokig spontandans.

Greta Thunberg är nu inne på sin sextonde dag på resan över Atlanten tillsammans med Youtube-paret Riley Whitelum, Elayna Carausu, barnet Lenny, pappa Svante Thunberg och stjärnseglaren Nikki Henderson.

För en vecka sedan, 22 november, skrev Thunberg att alla dagarna började smälta samman till en. Alla dagliga rutiner är likadana och en gång per dag samlas gänget och äter middag tillsammans. Thunberg bekräftade också att alla ombord givetvis är veganer.

Nu berättar stjärnseglaren Nikki Henderson att minst sagt märkliga och konstiga händelser har börjar inträffa ombord. I ett Facebook-inlägg skriver Henderson att besättningen verkar lida av så kallad "lappsjuka". 

Lappsjuka är ett nedstämt sinnestillstånd som människor kan känna när de har vistats i en öde trakt under en längre tid. Om man är van att vistas bland mycket människor så är det vanligt att lappsjuka börjar infinna sig ganska snabbt om man vistas på lite mer avlägsna platser.

BRISTER UT I SPONTANDANS

Nikki Henderson skriver fortsatt i Facebookinlägget  att medan besättningen höll på att blanda ihop alla resterande orangefärgade sopparester så uppstod en bisarr situation. 

Låten Satisfaction av Otis Redding kom på i högtalarna och plötsligt brister Greta Thunberg och Svante Thunberg ut i en spontandans. De båda gick lös i en galen dans i några minuter. Sedan gick de plötsligt tillbaka till att laga mat, som om ingenting hade hänt. 

Riley Whitelum hade precis vaknat ur sin tupplur och bevittnade sömndrucket hela incidenten. Det hela resulterade i mycket skratt och skoj, skriver Henderson. 

LÄS MER: Därför är Greta Thunbergs bilder från seglingen så suddiga

LÄS MER: Greta Thunbergs segling över Atlanten: "La Vagabonde är en veganbåt"

Tror du också att Greta Thunberg kan lägga några roliga dance moves?