Greta Thunberg roar sig ombord genom att brista ut i spontandans.
Greta Thunberg roar sig ombord genom att brista ut i spontandans. - Foto: Paul Chiasson/TT, Instagram: elayna.carausu

Greta Thunbergs spontandans på båten: "Allt blir mer och mer konstigt ombord"

Greta Thunberg befinner sig just nu på en båt mitt i Atlanten. Nu berättar Nikki Henderson från besättningen om när Greta Thunberg brister ut i en tokig spontandans.


Greta Thunberg är nu inne på sin sextonde dag på resan över Atlanten tillsammans med Youtube-paret Riley Whitelum, Elayna Carausu, barnet Lenny, pappa Svante Thunberg och stjärnseglaren Nikki Henderson.

För en vecka sedan, 22 november, skrev Thunberg att alla dagarna började smälta samman till en. Alla dagliga rutiner är likadana och en gång per dag samlas gänget och äter middag tillsammans. Thunberg bekräftade också att alla ombord givetvis är veganer.

Nu berättar stjärnseglaren Nikki Henderson att minst sagt märkliga och konstiga händelser har börjar inträffa ombord. I ett Facebook-inlägg skriver Henderson att besättningen verkar lida av så kallad "lappsjuka". 

Lappsjuka är ett nedstämt sinnestillstånd som människor kan känna när de har vistats i en öde trakt under en längre tid. Om man är van att vistas bland mycket människor så är det vanligt att lappsjuka börjar infinna sig ganska snabbt om man vistas på lite mer avlägsna platser.

BRISTER UT I SPONTANDANS

Nikki Henderson skriver fortsatt i Facebookinlägget  att medan besättningen höll på att blanda ihop alla resterande orangefärgade sopparester så uppstod en bisarr situation. 

Låten Satisfaction av Otis Redding kom på i högtalarna och plötsligt brister Greta Thunberg och Svante Thunberg ut i en spontandans. De båda gick lös i en galen dans i några minuter. Sedan gick de plötsligt tillbaka till att laga mat, som om ingenting hade hänt. 

Riley Whitelum hade precis vaknat ur sin tupplur och bevittnade sömndrucket hela incidenten. Det hela resulterade i mycket skratt och skoj, skriver Henderson. 

LÄS MER: Därför är Greta Thunbergs bilder från seglingen så suddiga

LÄS MER: Greta Thunbergs segling över Atlanten: "La Vagabonde är en veganbåt"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du också att Greta Thunberg kan lägga några roliga dance moves?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.